zenesz_logo.pngAz Ukitas formáció Ben E. King, Stand by Me című klasszikusát dolgozta fel, melyben az Ortega két különböző karakterű ukuleléje hallható.

A Stand by Me, amit még 1961-ben írt Ben E. King amerikai énekes-dalszerző, megszámlálhatatlan feldolgozást ért meg. A szlovák Ukitas előadásában megszólaló dal jó lehetőség, hogy egy dalban együtt hallhassuk az Ortega Horizon sorozatú RUBO-CE és The Private Room szériájú DSSUITE-UKE ukuleléit.

A két hangszer koncert méretű, 376 mm-es skálahosszú és 18 érintős, érdekes, hogy mindkét ukulele feje fordított állású, vagyis az egy sorban elhelyezett hangolókulcsok lefelé néznek. A hangszereket alkotó faanyagok azonban különbözőek. A RUBO-CE teste bambuszfából készült, okume fa nyakkal, melyre Tecwood fogólapot ragasztottak és a húrláb anyaga is Tecwood. A test minden eleme nyitott pórusú, selyemfényű natúr lakkozást kapott.

A DSSUITE-UKE modell tetőlapja tömör alaszkai lucfenyő, míg a káva és a hátlap anyagát mahagónifa adja. A nyak ennél a hangszernél is okume fa, a fogólap, valamint a húrláb anyaga itt is Tecwood. Mindkét ukulelét Ortega MagusUke elektronikával is felszerelték. A DSSUITE-UKE ukulele ismerős lehet olvasóinknak, mert a tavaly nyáron zajlott Ukulelepercek CéAnne-al sorozat keretében egy ilyen hangszert lehetett nyerni.