zenesz_logo.png2022. január 22-én, szombaton délután jelenik meg Jónás Tamás új albuma, a The Four Seasons EP-sorozat 4. része, amelynek alcíme Winter.

A négy dalból álló zene a tél különféle arcait mutatja be, a tél hirtelen és erőteljes megjelenésétől a derűs napsütéses havas tájakig, a legkeményebb fagyos hajnaloktól a tél végi olvadásig. A számok címe: A Shift By Fate, Buried In The Deep, The Claws Of Ice, valamint No Beginning, No End.

A konceptalbum-sorozat első három része, a Spring , a Summer és az Autumn az elmúlt években jelent meg, Tamás ezzel szeretne tisztelegni egyik kedvenc zeneszerzője, Antonio Vivaldi előtt, aki a Négy Évszak c. hegedűverseny ciklus szerzője. Az új lemez borítóján levő zsebóra szimbolikusan Vivaldi óráját jelképezi, a fedélen levő stilizált A.V. monogram is ezt mutatja. A teljes sorozat ennek az órának a hangjával indul a Tavasz album legelején, és ugyanezzel a hanggal zárul a most megjelent Tél album legvégén.

 

Winter cover 550x

 

Jónás Tamás négy évszakának mind a négy albumán érdemes a 2. számok végét megkeresni, ahol a zenébe beépítve mindig megszólal 1-1 ismert motívum az eredeti Vivaldi-mű megfelelő évszakából. A sorozat számos kreatív játékot és közös formai és tartalmi elemet rejt magában, kezdve a lemezborítók közepén levő órákkal és egyéb mérőeszközökkel, a dalcímek szavainak számán keresztül (ahányadik rész az adott évszak, annyi szóból állnak a címek) a visszatérő zenei motívumokig. 

Közös mind a négy albumban az is, hogy Sergey Boykov, a zseniális billentyűs és zongorista, mindegyik évszakban egy-egy zongoraszólóval szerepel. A Winter utolsó dalának második fele pedig sorrendben felvonultatja az összes korábbi évszak fő dallamait, ezzel is jelezve, hogy az élet körforgása soha nem ér véget.

 

 

A lemez a Bandcamp oldalán máris kapható, és napokon belül megtalálható lesz az összes online zeneáruházban és a streaming-platformok (Spotify, Deezer, iTunes, Amazon, stb) kínálatában is.

Az új lemez YouTube linkje: https://youtu.be/c0719E5XEIo
Facebook: https://www.facebook.com/instrumentalrockguitar