zenesz_logo.pngA fiatal zenetanárokból álló, Junior Artisjus-díjas Antares zenekar egy 67 perces dokumentumfilmet mutatott be 2021-es albumának, az InSanity-nek a készítéséről.

A csapat közel egy éves dalírási folyamat és előkészület után vonult stúdióba Nóniusz Gáborral, hogy rögzítse második lemezét. A zenekarral a kezdetek óta együtt dolgozó Andrási Ingrid kamerái végig jelen voltak, hogy megörökítsék az alkotás azon fázisát, amikor a megírt dalok végső formájukat megkapják, ennek technikai és emberi oldalával egyaránt.

 Antares noniusz 800x

 

„Kevesebb időnk volt rá, mint az első lemez megírásakor, de úgy gondolom, nem ülhetünk folyamatosan a babérjainkon. Egy egész évet tettünk abba, hogy összeszokjunk és megismerjük egymás zeneiségét. Azóta eltelt még 2 év, szóval talán egy kicsit jót is tett egy pici hajrá. Mini táborokat szerveztünk magunknak a hétvégékre. Persze a barátnőink nem nagyon örültek. Sőt azóta nincs is... (félig viccelek). Az első lemezzel magasra tettük a lécet, de ezt a stressz faktort a gyökerénél sikerült félretenni. Bíztunk a tapasztalatainkban és bíztunk Nóniusz Gáborban. Úgy szól a lemez, ahogy szerettük volna. Több szinttel emeltük magasabbra a színvonalat. Ez hatalmas örömmel tölt el, az eljövendő harmadik lemez kapcsán” - mondta Kolosai Fecó énekes-basszusgitáros.

 

 

„Ingriddel már régóta dolgozunk együtt, ezért könnyű volt megszokni a jelenlétét. Tulajdonképpen olyan flash volt, mintha az ötödik tagunk lenne” – fűzte hozzá Dér Dávid billentyűs. A hetvenes évek klasszikus rock hatásait a jazz és kortárs metal megoldásokkal is ötvöző csapat új albumának szinte minden dala felcsendül a filmben és találkozhatunk Ferenczi Györggyel is egy szóló erejéig.

Aki szeretné a dalokat hallani élőben is, legközelebb január 20-án lesz erre lehetősége, az A38-on a jubileumát ünneplő Special Providence, valamint a TÝR és Sear Bliss tagokat is felvonultató Rivers Ablaze társaságában.

Antares

Vocals/Bass: Ferenc Kolosai
Drums: Dávid ‘Page’ Pap
Guitars: Botond Kovács
Keyboard: Dávid Dér
Harmonica: György Ferenczi
Sound: Gábor Nóniusz

Event: https://www.facebook.com/events/460249131838991
FB: https://www.facebook.com/antaresbandhun
InSanity album Spotify: https://open.spotify.com/album/1u8auYcrKtmJ8zaiowprVU?si=YRLvVFzhQp-J4dqxihwuPw