zenesz_logo.png„A Keresem a helyem című album leginkább arról szó, hogy fiatal felnőttek keresik a helyüket, és várják a visszajelzést arról, hogy jó úton járnak-e” – mondta Agata Angilella, a zenekar énekes-dalszerzője.

Az album első dala, a Neked még 2021 februárjában debütált, és egy klip is készült hozzá Komróczki Dia rendezésében.  A Keresem a helyem dalait élőben először a Turbinában hallhatja majd a közönség január 20-án, ahol a Damara a Pandóra Project társaságában zenél majd.

 


Agata Angilella – énekes, dalszerző

„Az album címe: Keresem a helyem. Ez a cím rengeteg mindent foglal magába. A zenekarból három tag még 18 éves sem múlt el, amikor elkezdtünk együtt játszani. Az albumon pedig szerepel olyan dal is, amit 15 évesen írtam és persze vannak egészen friss művek is. Amikor elkezdtem írni, abban a fázisban voltam, mint a legtöbb tini. Ezért a témák a szerelmi csalódások, a barátok, kalandok köré épülnek. Mostanra pedig érzem, hogy felnőttem, fejlődtem, de még mindig nem találtam meg a helyemet a világban teljes mértékben, mint fiatal felnőtt. Ez az album erről szól talán a leginkább. Fiatal felnőttek keresik a helyüket, és várják a visszajelzést arról, hogy jó úton járnak-e.

Ezek mellett a Keresem a helyem cím a zeneiségünkről is szól. Hiszen zeneileg is ugyanúgy keressük a helyünket. Amikor megírtam a dalaim, akkor még egyedül voltam, mostanra pedig megtaláltam négy csodálatosan különböző zenésztársat, akik az én gondolataimhoz, zeneiségemhez hozzáadják a sajátjukat ezáltal megalkotva valamit, ami a világban azelőtt sosem fordult elő: a Damara zenekart. Tehát mivel a dalok különböző időszakaimból származnak, már az elején hallatszott, hogy nincs nagyon alapkoncepció, teljes szabadság van és kísérletezés. Az egyetlen közös az összesben az én voltam, amiből egy behatárolatlan stílusú alternatív pop/rock »mi« lettünk.”

 kredit Nagy Marci1 700x

 Fotó: Nagy Marci

 

Csányi Mihály – basszusgitár

Agatának van két nagyon különleges képessége. Az egyik, hogy van egy tiszta és őszinte hozzáállása a világhoz. A másik, hogy ezt a zenéjével teljesen át tudja adni, és ha hallgatod dalokat vagy nézed a színpadot, téged is elfog ez az érzés és egyszerűen csak belecsöppensz ebbe a világba. Örülök, hogy egy olyan csapatot választott maga köré, akik ezt nemcsak értik, hanem hozzá tudják adni a saját részüket is. Ez az album ebből az együttműködésből született és minden egyes számmal egy más alakját mutatja meg. Alig várom, hogy a közönség is megismerje ezt a világot.

https://www.facebook.com/Damarazenekar
Keresem a helyem - Spotify