zenesz_logo.pngAz Európa-szerte koncertező etno-jazz, világzenei zenekar, a Cirkusz-KA negyedik nagylemeze idén decemberben jelenik meg.

 
cirkusz ka duo 3 press 700x
 
 
A Szlávics Anna – Rock Tamás szerzőpáros 2009-ben saját dalaik előadására alapították a Cirkusz-KA zenekart. Berlin, Párizs, Hamburg, Kairó, Róma, Brüsszel, Wroclaw, Szicília, Barcelona csak néhány azok közül a koncerthelyszínek közül, ahol magyar nyelvű saját repertoárjukkal turnéztak.

A negyedik Cirkusz-KA nagylemez idén decemberben jelenik meg a NarRator Records kiadásában, címe Fehér, arany. Téli, tematikus album, rajta néhány, a téli ünnepkörhöz köthető dallal. Mégis, a dalokat inkább fogja össze a meditatív, festői hangzás, mint a dalszövegek témája.

 

Cirkusz KA kvartett 2020 700x

 

„Nem elsősorban a dalok »díszlete« téli – persze énekelek ropogó hóról, forralt borról, a betlehemi történetről – téli hangulatom attól a lassan lélegző zenei atmoszférától lesz, amit szerzőtársammal Rock Tamással, a Cirkusz-KA zenészeivel és a lemez vendégművészeivel létrehoztunk. Az év ezen időszaka számomra a befelé figyelésé, az összegzésé, a nehezebb pillanatok mellett a csoda megélésének az időszaka. Azt hiszem, ez mind rákerült a negyedik albumra.

Szerzőtársammal Rock Tamással írjuk a dalokat, a szövegekért én felelek. Már sok éve dolgozunk együtt Clemente Gáborral és Arday Dániellel, mostanra együtt lélegzik a kvartett, a dalok végleges formája a közös muzsikálásban, próbákon, koncerteken alakul. A lemez dalainak hangszerelésekor megadtuk magunknak azt a szabadságot, hogy nem elsősorban színpadi megszólalásunk lehetőségeit és korlátait tartottuk szem előtt. Ezért lehet, hogy az első három nagylemezünkhöz képes más hangulatú a Fehér, arany. Nagyon inspirálnak az új színek és perspektívák, amiket zenész barátaink hoznak a lemezre. György Andi hegedűn, Somogyi Márton zongorán, Ruzics Csilla szitáron működik közre. A lemezbemutató koncertre, december 11-én, az Opus Jazz Club színpadán kerül sor, ahol vendégművészekkel egészül ki a kvartett. A Fehér, arany dalain túl néhány régebbi Cirkusz-KA dalt is újra hangszerelünk erre az alkalomra" – mesélte Szlávics Anna. A lemez anyaga online december 17-től lesz elérhető a streaming oldalakon.

 

Lemezbemutató koncert 12.11. Opus Jazz Club

https://opusjazzclub.hu/koncertek/cirkusz-ka-lemezbemutato
https://www.facebook.com/CirkuszKA