zenesz_logo.pngA 17-szeres Grammy-díjas Sting a napokban ismét új dallal rukkolt elő, melynek címe Rushing Water.

 era sting2021 093021 lt

 

Az újonnan napvilágot látott pop-rock szám egyben Sting The Bridge címet viselő új albumának nyitódala is lesz, mely várhatóan november 19-én jelenik meg az A&M/Interscope/Cherrytree Records gondozásában. Sting legújabb dala már elérhető a népszerű digitális zenei platformokon, hozzá pedig videóklip is készült, melynek rendezője Eric Ryan Anderson.

 

 

Sting saját szavaival élve „a Rushing Water méltó indítása egy olyan lemeznek, mely a minket elválasztó apró és jelentéktelen különbségeket hivatott áthidalni.” A Rushing Water megírásában Sting mellett Martin Kierszenbaum és Gavin Brown is közreműködött, ami pedig a hangszereseket illeti, az új dalban Dominic Miller és Gavin Brown gitárjátékát hallhatjuk, míg a dobokért Josh Freese, az orgonáért és billentyűkért Martin Kierszenbaum, a szintetizátorokért Fred Renaudin, a háttérvokálért pedig Gene Noble volt a felelős.

A pandémia évében született nagylemez, a The Bridge, remek megmutatkozása Sting sokoldalú zeneszerzői tudásának, hiszen az albumon megjelenő új dalok számos olyan különböző stílust és műfajt képviselnek, amit Sting utánozhatatlan pályafutása alatt feltérképezett. A tracklistán szerepel egyébként a szeptember elején napvilágot látott If It’s Love című könnyed, fülbemászó dal is, ami ugyancsak elérhető a digitális zenei boltok kínálatában.

 


Sting
egyébként szeptember 28-án indította útjára, találóan On the Bridge című, hetente jelentkező exkluzív videósorozatát, mely bepillantást ad a zenész mindennapjaiba az új album kiadását megelőző készülődés során. Az első három epizód itt érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=hKtbwGahJA0

https://www.youtube.com/watch?v=ax56yCGATms

https://www.youtube.com/watch?v=V73w5qJqy68


Sok nagy névhez hasonlóan Sting is nemrég tért vissza ismét a színpadra – szeptember 27-én Szicíliában lépett fel, ezt az athéni Heródes Atticus Odeonban tartott koncertjei követtek, október 29-én pedig My Songs címmel egy különleges Las Vegas-i koncertsorozattal folytatja élő fellépéseit, melynek során legismertebb dalait hallhatja majd a közönség.

TheBridge cover 650x

 

https://sting.lnk.to/TheBridgePreorder