zenesz_logo.pngMinderre azért kerül sor, mert az említett ikonikus korongok most ünneplik megjelenésük 21. évfordulóját.

 Radiohead Germany 2001 1 credit John Spinks 700x

Fotó: John Spinks

Háromlemezes újrakiadással lepi meg a világot a Radiohead: a november 5-én érkező KID A MNESIA címre keresztelt gyűjteményben a Kid A és az Amnesiac lemezpáros, illetve egy Kid Amnesiae című bónuszalbum kap majd helyet, mindenféle extrákkal. Minderre azért kerül sor, mert az említett ikonikus korongok most ünneplik megjelenésük 21. évfordulóját.

A Radiohead 2000-ben és 2001-ben megjelent negyedik és ötödik albumának felvételekor jó pár olyan dal született, amik végül a kiadványok helyett a fiókba kerültek, most azonban eljött az ő idejük is: A Kid Amnesiae című lemezen olyan, eddig még soha nem hallott trackek vonnak bűvkörükbe, mint a Kid A és az Amnesiac kiadatlan, B-oldalas szerzeményei, és a nagy kedvencek különleges, alternatív változatai. Az első ízelítő már meg is érkezett az If You Say the Words című szerzemény formájában.

Az XL Recordings kiadó gondozásában napvilágot látó anyag a digitális formátum mellett limitált vinylen, kazettán és tripla CD-n is megjelenik, ráadásul Thom Yorke és a művészeti vezető, Stanley Donwood jóvoltából két egyedülálló művészeti album is születik a lemezek artworkjéből.

https://www.facebook.com/radiohead

 

 

 Kid Amnesiae dallista:

01. Like Spinning Plates (‘Why Us?’ Version)

02. Untitled V1

03. Fog (Again Again Version)

04. If You Say The Word

05. Follow Me Around

06. Pulk/Pull (True Love Waits Version)

07. Untitled V2

08. The Morning Bell (In The Dark Version)

09. Pyramid Strings

10. Alt. Fast Track

11. Untitled V3

12. How To Disappear Into Strings