zenesz_logo.pngAz 1999 maxi csak a kőkemény colorStar-rajongók polcain található meg, a három dalos anyagot ugyanis korábban sosem jelentették meg digitális formában. Mostanáig.

Az idén negyedszázados születésnapját ünneplő zenekar ugyanis bekapcsolta az időgépet és 25 héten keresztül mutatja be az elmúlt évek eseményeit, 1999-hez érve pedig végre mindenkihez eljuthatnak ezek a felvételek is. Budapesten élőben legközelebb augusztus 27-én találkozhatunk a zenekarral a Kobuciban.

25 év telt el azóta, hogy a colorStar zenekar – először Vurstli néven – színpadra állt a Szigeten. Azóta 7 lemez, remixlemezek és egy koncert DVD, több száz koncert és számos elismerés szegélyezi útjukat, a csapat pedig úgy döntött, a negyedszázad ünnepléseként 25 héten keresztül idézik fel az elmúlt 25 év eseményeit Facebook és Instagram-oldalukon. A srácoknál így most 1999-et írunk, az 1.999 című maxi megjelenésének évét, mely most először jelenik meg digitális formában. Szalay Péter, a zenekar alapítótagja így idézi fel a maxi megjelenését:

„Relatíve sok idő eltelt már az első album óta, és úgy éreztük, ki kéne jönni valamivel. Az 1.999-et album előzetes maxinak szántuk. Ezt a két dalt – amikhez én hoztam a kiinduló koncepciót, az alaptémát – már régóta sikerrel játszottuk a koncerteken.

Az Álomadalom esetében konkrét inspirációs forrás volt például az Underworld zenekar munkássága – különösen a Born Slippy című daluk – valamint általában a világzenék. A roma zenei részlet András ötlete volt. A Future of the Past dal esetében pedig a dub volt a kiindulási pont. A remix Pilu, azaz Balahoczky István akkori basszusgitáros munkája. Az első album világához képest egyre markánsabban mozdultunk el az új, elektronikus zenei irányzatok felé, ahogy többet és többet hallgattuk ezeket. Illetve, fokozatosan éreztünk rá arra, hogyan működnek ezek a stílusok. Ez a folyamat aztán a következő albumon csúcsosodott ki, ahol pedig már hangzásban is egyre inkább meg tudtuk valósítani, amit elképzeltünk. Ennek is köszönhető, hogy ezt a két dalt is átdolgoztuk az idén 20 éves Via La Musica lemezre a zenekar aktuális állapotának, hangzásvilágának megfelelően.”


 

A jubileumi évben a zenekar még számos meglepetéssel készül. A 25 év történéseit a colorStar Facebook-oldalán követhetjük, élőben pedig első idei budapesti koncertjükön, augusztus 27-én találkozhatunk velük a Kobuciban, addig pedig fellépnek még a Gödör Campen, a mumush fesztiválon és a Fishing On Orfűn is. A Kobuci-koncertre a jegyek ezen a linken érhetők el.

Spotify: https://open.spotify.com/album/3Y7bqm2EfGsZ7R8NlzHUAu

Fotó: Gábor Márton