zenesz_logo.pngKorábbi írásainkban bemutattuk a Yamaha 2024-es dob újdonságaiból a Rydeen és Tour Custom dobszetteket most egy csúcskategóriás lábcinállványról és egy hasznos kiegészítőről lesz szó.

HHS9D a 0001 1000x

Yamaha HHSD9 lábcinállvány

Megérkezett a Yamaha új csúcskategóriás lábcinállványa a HHSD9. A gyártó célja olyan lábcinállvány tervezése volt, ami nemcsak a profi elvárásoknak felel meg, hanem képes rugalmas, sokoldalú beállítási lehetőségeivel hozzájárulni a gazdagabb és tisztább hangzáshoz. A teljesen átdolgozott design által sikerült növelni a tartósságot és stabilitást, ugyanakkor megmaradt az egyszerű állíthatóság.

A hardverek fejlesztésével töltött sok éves tapasztalat és szakértelem eredménye ez az új csúcskategóriás lábcinállvány. A FP9 csúcskategóriás lábgép sorozat innovációját megtartva a HHS9D ugyanazzal a kék díszítésekkel rendelkező, fényesen tükröződő pedállal büszkélkedhet, mint az említett lábgép sorozat. A látványos design és a könnyű állíthatóság mellett az új állvány kialakítása a lábcin lehető legjobb hangzásának elérését is szolgálja.

 

HHS9D f 0006 1000x

 

A Yamaha Direct Link rendszerébe épített golyóscsapágyak, a pedál csatlakozási pontjai, valamint az FP9 lábgépből már ismert forgópánt biztosítja a mechanika finom működését.

 

HHS9D f 0001 1000x

 

A HHS9D lábcinállvány esetében a gyártó LC9-es lábcin szorítót (Clutch) alkalmazott, amiben kemény filcek is javítják a hangzást, a dupla rögzítő csavar pedig megakadályozza, hogy dobolás közben a szorítás meglazuljon. Az LC9 szorító lehetővé teszi, hogy egyetlen fordulattal a rögzíthessük fel a lábcin felső tányérját.

 HHS9D f 0002 730x

Az alsó tányérnál az új, tartósabb és keményebb filc mellett a fémből készült tartó rész biztosítja a tiszta és felhangokban gazdag zárt lábcintányér hangot. A HS1200 sorozatban már megismert szögbeállító csavarok, a csúszásmentes mechanika és a kilazulásgátló csavarok biztosítják az a Yamaha hardverektől elvárható megbízhatóságot.

 

HHS9D f 0004 900x


Az új, különleges formájú memória bilincs (Memory Lock), pedig lehetővé teszi, hogy ne csak függőleges helyzetben, hanem a forgás irányába is tudjon rögzíteni, ezáltal az alsó tányér szögszabályozója segítségével egységes beállítás érhető el. A lábcin rugó feszességét egy fémből készült, tárcsával állíthatjuk be. A tárcsa felső részen a jelölés a forgás irányát mutatja, a feszesség szintjét pedig egy kis gomb jelzi.

 HHS9D f 0005 900x


A lábpedál szöge egyetlen csavarral szabadon állítható...

 

HHS9D f 0007 1100x

A dobosok kérésére a sarok pozícióját – az FP9 lábgépekhez hasonlóan – a könnyebb játék érdekében alacsonyra helyezték. Szintén az FP9-hez hasonlóan tüskék biztosítják, hogy nyomásra ne tudjon elcsúszni az állvány.

HHS9D f 0009 900x

A könnyebb szállítás érdekében a talp felemelt helyzetben is rögzíthető. Az oldalmozgás megakadályozásában segít a csatlakozó erős és ellenálló fém része, mely kiegészíti az alumínium alaplemezt.

Méret: 750 x 210 x 190 mm
Súly: 7.6 kg

 

CWHSAT9 f 0001 1000x

 

CWHSAT9 lábcinállvány és kolomp rögzítő

CWHSAT9 egy többféle módon felhasználható kiegészítő, amit a nagydob kávájára vagy akár egy állványra is felszerelhetünk. Ha a CWHSAT9 rögzítőt a lábdob hátsó kávájára szereljük, kolomp rögzítésére is szolgálhat, de – felhajtott lábakkal – akár a HHSD9 lábcinállvány is feltehető rá, ami például két lábdobos szetteknél lehet praktikus megoldás. Természetesen bármilyen külső állványra szerelve is használhatjuk.

Méret: 170 x 42 x 268 mm
Súly: 1 kg

 

 

Az árakról és az elérhetőségról a Yamaha viszonteladóknál lehet érdeklődni.