zenesz_logo.png– NÉMEH TAMÁS – A Yamaha az idei NAMM Show-n igencsak hangsúlyosan jelen volt, számos hangszerfajtából hoztak új modelleket, dobok terén is jelentkeztek pár újdonsággal.

A Yamaha dob újdonságok közül először az öt új színnel bővülő, megfizethető árú Rydeen szettekről lesz szó. Több mint 15 évvel ezelőtt a Rydeen név a Yamahánál a belépő szintű dobfelszereléseket jelentette, egészen a Gigmaker megjelenéséig, ami váltotta ezt a szériát. Magam is vásároltam egy szettet 18 colos lábdobbal, úgy 2008 környékén, és használtam is 3-4 évig. Könnyű volt, elfért, valamint kiválóan szolgálta az akkori igényeimet, jól megállta a helyét. A hozzá kapott hardverek olyan minőségűek voltak, hogy például a pergődob állvány és egy egyenes cintányér állvány a mai napig a birtokomban van, működnek és rozsdamentes állapotúak. Szóval egy kiváló ár-érték arányú szett volt már akkoriban is.

 
      RYDEEN 20 set HW680W CPG 750x

 Rydeen 20" nagydob, Champagne Glitter (CPG)

Manapság a Rydeen – 2017-es visszatérése óta – újra a kezdő dobosok kedvencei közé tartozik világszerte. A régi Fülöp-szigeteki mahagónifát nyárfa váltotta a dobtest készítésénél. A test 6 rétegű, 7,2 mm vastag, 45°-ban vágott élekkel (bearing edge). A nagydob kávája acélból készül, a dobtest borításával azonos színű csík-berakással a közepén.

 

RYDEEN 20 set HW680W SKU 750x

       Rydeen 20" nagydob, Sky Blue (SKB)

 

A Rydeen dobokból két méretű ötdarabos shell szett rendelhető:

           

RYDEEN 20 set HW680W TQG 750x

  Rydeen 20" nagydob, Turquoise Glitter (TQG)

Idén a NAMM Show-n új színekben került bemutatásra ez a belépő szintű dobfelszerelés. Az eddig kapható színek közül három marad meg és a paletta 5 új színnel bővül idén májustól. A 3 megmaradó szín a Black Glitter (BLG), Burgundy Glitter (BGG) és a Mellow Yellow (YL). Az újak pedig: Turquoise Glitter (TQG), Champagne Glitter (CPG), Sky Blue (SKB), Gloss Pale Blue (GPU) és Orange Glitter (ORG).

 RYDEEN 22 set HWRW GPU 750x

Ryden 22" nagydob, Gloss Pale Blue (GPU)

Így a két méretvariációban elérhető nyolcféle színből mindenki tud igényeinek megfelelő szettet választani, hogy megkezdhesse utazását a dobolás világában.

 

Az új Rydeen dobszettek megjelenése 2024. májusára várható, az árakról és az elérhetőség pontos dátumáról a hivatalos Yamaha viszonteladóknál lehet érdeklődni.

Címlapfotó: Yamaha Rydeen 22" nagydob, Orange Glitter (ORG).