zenesz_logo.pngA Facebook-on szembejött egy videó, amit érdekesnek és tanulságosnak találtunk, ezért úgy gondoltuk, hogy másokat is érdekelhet.

Az említett videóban Szendőfi Péter bemutatja a 35. születésnapját ünneplő Tama Royalstar dobszettjét, amit még 1988-ban kapott a szüleitől, meglepetésként. Később kiderül, hogy a dobcucc 1981-es kiadású, tehát a 35 évet Péternél húzta le, és ha jól számolunk, akkor már 42 éves hangszerről van szó. A dobos 1988-tól 2000-ig több ezer koncerten és számos stúdió- és videófelvételen használta ezt a hangszert, most pedig a stúdiójában található, ahol elsősorban gyakorlásra használja.

A videóban látható némi visszatekintés is, majd Péter bemutatja, hogy miből áll a dobcucc és milyen Tama pergőt használ hozzá, később megjegyzi: „gyakorlatilag mindent, amit tudok, ezen tanultam”.

Ismert dolog, hogy egy gitár, minél öregebb, annál értékesebb – feltéve persze ha jó állapotú, és ha valamilyen jól csengő márkanév díszeleg rajta. Nem tudjuk, hogy az 1981-es Tama Royalstar mennyit érhet, de nem is ez a lényeg. Egyszerűen jó volt látni, hallani ezt a videót, és ennyi.

 

Itt a végén teszem hozzá, hogy Szendőfi Péternek nem szóltunk, hogy mi is közreadjuk Tama dobjának születésnapi videóját, ez most legyen neki is meglepetés.