zenesz_logo.pngA Two Notes Audio Engineering céget eddig főleg, mint az egyik vezető digitális erősítő- és hangfalszimulátor gyártót ismertük.

A francia cég a 2024-es januári NAMM Show-n jelentette be GENOME névre hallgató adaptív channel strip szoftvere megjelenését. A GENOME azonban sokkal több, mint egy klasszikus értelemben vett channel strip, hiszen a szoftverben mindent megtalálunk, ami egy lemezminőségű gitár- vagy basszusgitárhang megszólaltatásához szükséges, akár stúdióban, akár otthonunkban, akár színpadon. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a GENOME egy komplett virtuális gitárcucc, amiben erősítők, pedálok, professzionális ládák, post-production effektek garmadája áll rendelkezésünkre és melyek sora folyamatosan bővülni fog.

A GENOME azoknak is kedvez, akik a Two Notes Audio legendás Captor sorozatának  valamelyik modelljét birtokolják, hiszen a szoftver egy hibrid rendszer részeként is működtethető, mégpedig a Captor-ba (vagy Captor X-be) érkező jel DI kimeneten történő továbbításával a GENOME felé, további jelfeldolgozás céljából.


Újragondolt munkafolyamat

A GENOME kezelőfelülete intuitív, kezelhetősége pedig rendkívül könnyű és egyértelmű. A jelútban 20 hely (slot) áll rendelkezésünkre, melyek bármelyikére, bármilyen sorrendben a szoftver bármely komponensét elhelyezhetjük, hogy egy preset elkészítése a lehető legkevesebb időt vegye igénybe, és mielőbb a játékunkra fókuszálhassunk.

 

GENOME GUI carousel CODEX 750x

 

Mesterséges intelligencia és egységesítés

A szoftverben található CODEX egy rendkívül izgalmas újítás, amely arra lett tervezve, hogy lehetővé tegye a mesterséges intelligenciával hajtott virtuális erősítők és pedálok teljes arzenálját. A CODEX teljes mértékben kompatibilis a Neural Amp Modeller-rel (NAM), az AIDA-X-szel és a Preoteus captures-zel, így sebészi pontossággal igazíthatjuk az említett szoftverek capture-jeit a saját ízvilágunkra, miután ezeket betöltöttük a CODEX-be.

 

GENOME GUI carousel TSM FlatBackV 750x

 

TSM™ erősítő

A kiemelkedő hangzás a szakszerűen hangolt elő- és végfokoknál kezdődik, nincs ez másképp a GENOME esetében sem. A Tube-Stage Modeling (TSM™) Amplifier Engine profi előerősítők sorozatával látja el a játékosokat, amelyek tele vannak legendás erősítőmodellekkel, melyeket a gitár- és basszuserősítők titánjai inspiráltak.

 

GENOME GUI carousel TSM PowerAmp 750x

 

Ezen szekcióban is teljes mértékben élvezhetjük a választás szabadságát, hiszen a végfokok paraméterei testreszabhatók, a 4 különféle csőszimuláció (6L6, EL34, EL84 és KT88) segítségével.

 

GENOME GUI carousel D250 750x

 

Pedálok

A szaturált analóg delay-ektől, a koszos vintage-jellegű overdrive-okon át, egészen a hi-gain booster-ekig mindent megtalálunk az arzenálban, ezeknek a reakciói teljes mértékben megegyeznek az igazi pedálok viselkedésével.

 

GENOME GUI carousel DynIR Engine 750x


Fedezd fel a DynIR™-t

A DynIR™ Engine, a virtuális gitár- és basszusgitár ládaszimulációk csúcsát képviseli már hosszú évek óta. Az impulzusválaszok realisztikussága és minősége hamar választ ad azon kérdésünkre, hogy miért is használják előszeretettel a Two Notes Audio fizikai load-box-ait, vagy éppen a szoftvereit a világ legnagyobb előadói is. A DynIR arzenálban több, mint 160 000 stúdióminőségű IR-t vásárolhatunk és átlagban 8 különböző mikrofonnal használhatunk, melyeknek a pozícióját tűpontossággal helyezhetjük el a ládák előtt vagy mögött. Az IR-ek sora folyamatosan bővül és a gyártó általában szezonális akciókat, csomagajánlatokat szokott kínálni a felhasználók számára.

 GENOME GUI carousel Studio EQ 750x

 

Stúdió effektek

A hangzásunk feletti teljes kontrollhoz elengedhetetlen a lánc végén elhelyezkedő STUDIO FX szekció. Legyen szó dinamikaszabályzásról, modulációról vagy akár térbeli effektekről, a GENOME STUDIO FX mindezekben segítségünkre van, így olyan gitárhangzásokat érhetünk el akár az otthonunkban is, amelyekről egy évtizede álmodni sem mertünk.

Alább találjátok Hájer Gergő videóját, melyben a hi-gain metal gitárhangzásra fókuszál.

 

 

A GENOME elérhető MacOS X és Windows (64 és 32 bites) operációs rendszerekhez VST3, AU, AAX és VST beépülő modulként.

További részeletek: https://www.two-notes.com/en/genome/