zenesz_logo.png



A lengyel Aurora DSP szoftverfejlesztő cég tavaly adott életjelet magáról két kiváló erősítő szimulációs szoftverével, melyekről mi is írtunk.

A Rhino-val, a gitárosokat célozták meg, a Mammoth-tal, pedig a basszusgitárosoknak igyekeztek a kedvében járni. Erről ITT olvashattok.  Ezeket követte az Aurora Craft széria első megjelenése, ami a méltán híres lengyel Laboga erősítőgyártó egyik zászlóshajó erősítőjét a Mr.Hector-t szimulálja. A múlt héten pedig napvilágot látott a vadonatúj basszusgitár erősítő szimulációs szoftverük, ami a Gorilla nevet kapta.

A plugin lelke a három különböző basszusgitár erősítő modellezésében rejlik. A szoftver olyan klasszikusnak mondható erősítők hangját szimulálja meghökkentően realisztikusan, mint a Fender Super Bassman (zöld csatorna), Aguilar Tone Hammer TH500 (sárga csatorna) és az Ampeg Heritage SVT-CL (narancssárga csatorna). Az említett erősítőket 4 különböző láda szimulációval szólaltathatjuk meg, melyek hangzásait kedvünkre keverhetjük össze az alábbi módon.

gui 1200x

 

A kör kerületén található számok (1-től 4-ig) eltérő hangzású impulzus válaszokat jelölnek, különféle hangszórók és mikrofonok kombinációi alapján, melyek prémium minőségű, stúdiókörülmények között lettek rögzítve. A körön belüli pont húzásával szabályozni tudjuk, hogy a bemenő hang mekkora mértékben jusson át egy adott IR-en. A kör kerülete a pont pozíciójának megfelelően kiemelve jelenik meg, és az adott hangszórókombináció százalékos arányát jelzi a végső hangban.

A Drive/Clean gomb segítségével válthatunk az egyes előerősítők tiszta és túlvezérelt csatornái között. Ezzel a gombbal szabályozhatjuk az előerősítést és alakíthatjuk ki a hangzásunk szövetét a felső tartományokban. A HOT gomb lehetővé tesz további +20dB-s bemeneti erősítést, ha nagyobb jelerősítésre van szükségünk. A MIX gomb segítségével szabályozhatjuk, hogy az előerősítő hangjából mennyi kerüljön közvetlenül a végső kimenetre. 100%-nál a teljes processzált jelet hallhatjuk. Az Aurora DSP már-már hagyományként, ezen szoftverben is elrejtett egy „titkos-gombot”, ami ezúttal a felületen található Gorilla fej mögött rejtőzik. A Gorilla fej szabályozásával extra agresszív és transzparens hangzást adhatunk a már előre kicsavart hangzásunkhoz. Légy óvatos vele!

Végül, de nem utolsó sorban, szeretném a kedves felhasználók (főleg a rock és metal hangzás kedvelőinek) figyelmébe ajánlani a szoftveren belüli signature artist presetemet, amit „Groove Monster Munk” néven találtok meg. Erről készült egy ízelítő videó, amit alább nézhettek meg.

 

 

Minden érdeklődőt bátran bíztatok arra, hogy töltse le a 14 napos próbaverziót és tapasztalja meg, hogy mennyire széles skálán használható ez a VSTi szoftver, hiszen egészen a lágy pop soundoktól, a karcosabb blues/rock megszólaláson át, a töméntelen gain mennyiséget tartalmazó marcona metal soundig, minden megvalósítható vele.

Ha pedig tetszik a szoftver, akkor az alábbi kuponkóddal 20%-os kedvezménnyel szerezhetitek be: GERGOHAJER

Vagy szimplán csak kattintsatok a következő linkre: https://bit.ly/Gorilla_Discount.

Hájer Gergő további videóit pedig ITT találjátok!