zenesz_logo.pngA lengyel Aurora DSP szoftverfejlesztő cég tavaly adott életjelet magáról két kiváló erősítő szimulációs szoftverével.

A Rhino-val, a gitárosokat célozták meg, a Mammoth-tal, pedig a basszusgitárosoknak igyekeztek a kedvében járni. Erről itt olvashattok.

Az említett két VSTi plugin hamar elterjedt és közkedvelt VSTi szoftver lett a modern hangzást kereső gitárosok és basszusgitárosok körében. Ennek okán a gyártó a hetekben előrukkolt az Aurora Craft Series első pluginjával, ami a méltán híres lengyel Laboga erősítőgyártó egyik zászlóshajó erősítőjét szimulálja, a Mr. Hector-t. Az erősítő markáns középtartományának és feszes mélyeinek köszönhetően kiválóan lehet alkalmazni a plugint stúdiófelvételekhez, hiszen megfelelő teret hagy a basszusgitár érvényesülésének az alsó tartományokban.

 

Mr Hector 2 1300x

 

A szoftver számos lehetőséget kínál ládaszimulációs fronton, hiszen választhatunk egy 2x12-es, valamint egy 3x12-es Laboga láda közül, melyeket virtuálisan különféle mikrofonozási lehetőséggel tudunk ellátni. Továbbá a saját láda impulzus válaszainkat (Cab IR) is könnyedén betölthetjük a pluginba.

ir 700x

A plugin stomp szekciójában találunk egy Overdrive pedált, ami a klasszikus Tube Screamer pedált modellezi, egy Tone Shaper pedált, ami a gyakorlatban egy tranziens designer-ként funkcionál és némi fényt is adhatunk a hangzásnak, valamint egy Preamplifier pedált, amivel boost-olhatjuk a virtuális erősítő előfokát.

 

Mr Hector 1 850x

 

A lánc végén, az FX fül alatt pedig olyan kiváló stúdió effekteket találunk, mint a 10 sávos analóg jellegű EQ, a low end kontrollal ellátott Limiter, egy sztereó delay-t, valamint egy reverb effektet.

 Mr Hector 4 800x

 

A szoftver standalone módban is működik, ami azt jelenti, hogy nem szükséges betöltenünk a session-ünket az adott DAW szoftverben, hanem elegendő csak megnyitni a plugint és máris játszhatunk azon keresztül! Nézzétek meg Hájer Gergő videóját, melyben szó esik a Laboga erősítőkről, és természetesen bemutatja az új Aurora plugint!


Ha valaki kedvet kapott a szoftverhez és szeretné megvásárolni, a következő kóddal a gyártó 20% árengedményt biztosít: GERGOHAJER. Nincs más dolgotok, mint beírni a „promo code” mezőbe fizetés előtt ezen az oldalon: https://bit.ly/AuroraDSP_MrHector

Hájer Gergő további videóit pedig ITT találjátok!