zenesz_logo.pngA Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által meghatározott, külön engedély nélkül szabadon használható frekvenciasávokra való áttérés folytatódik az LD Systems vezeték nélküli rendszereinél.

 

66_banner_background_700.jpg

 

Bár számos érv és ellenérv csatázik a fülmonitor kontra lábmonitor kérdésben, hazánkban is lassan de biztosan terjed a fülmonitor használata. A mellette szóló érvek között vezető helyen szerepel a halláskárosodás kisebb veszélye, a monitorban hallható tisztább hangzás, a tisztább előre szóló hang (a lábmonitorok nem szólnak rá a mikrofonokra), és még sok minden más, amit most itt nem részletezünk.

Ellene is vannak érvek. Szinte lehetetlen a közvetlen kommunikáció a színpadon a fülmonitort használó előadókkal, hiszen a fülük majdnem teljes elszigeteltségben van, a steril, stúdió-szerű feeling, koncert feeling helyett, nehezebb egy jól beállított fülmonitor jelet keverni, mint lábmonitort, a fülmonitor  személyre szabottsága miatt, több kimenetre van szükség, mint lábmonitor esetén, ahol egy-egy ládából általában több előadó monitorozása is megoldható, és persze ott vannak a szubjektív szempontok is.

A fent felsoroltak mellett úgy tűnik, hogy a jövő mégis inkább az In Ear Monitoré (IEM), a világ profi turnézó előadói, produkciói egyre gyakrabban használják a fülmonitor rendszereket. Persze ez műfaj függő is, nyilván egy metal vagy rock banda, ahol fontos a színpadi hangerő, nem hajlamos a fülmonitorok által elérhető, alaperősítők nélküli „csendes színpadon" játszani…

 

LDMEI100G2B5_500.jpg

 

További okfejtések helyett bemutatjuk az LD Systems új, elérhető árú  MEI 100 G2 B5  vezeték nélküli fülmonitor rendszerét. Ez a rendszer a MEI 100 G2 továbbfejlesztett, 96 csatornás változata, az 584 - 607 MHz-es sávban dolgozik, és kiváló hangzással valamint nagy dinamikával dicsekedhet. Kapcsolható monó/sztereó üzemmód teszi tökéletessé a rendszert élő zenéléshez, színházi alkalmazáshoz, a beépített bemeneti limiter pedig kiemelkedően jó jel/zaj viszony mellett folyamatos torzításmentes hangvisszaadást tesz lehetővé a 80 Hz-15 kHz terjedő tartományban.

 

LDMEI100G2B5_500_2.jpg

 

Az adó és a vevő egyaránt többfunkciós kijelzővel rendelkezik, amely minden fontos rendszeradatot képes megjeleníteni. Jó minőségű elemekkel az üzemidő a 10 órát is meghaladhatja. A MEI 100 G2 készlet tartalmaz egy kiváló minőségű fülhallgatót, 19”-os rackbe szereléshez való alkatrészeket és egy műanyag tokot a szállításhoz.

A készlet a következőkből áll:

LDMEI100G2BPRB5

Típus: beltpack vevőkészülék

RF tartomány: 584-607 MHz

Csatornák száma: 96 (8 csoport, 12 csatorna)

Átviteli mód: FM, sztereó

AF tartomány: 80 Hz-15 kHz, ± 3 dB

Audió kimenet: 3,5 mm-es jack

Kezelőszervek: hangerő, set, le/fel

Visszajelzők: LC kijelző, RF (LED)

Tápellátás: 2 db 1,5 V AA elem

Üzemidő: akár 10 óra

Méretek: 65 mm x 95 mm x 25 mm (szélesség x magasság x mélység)

 

LDMEI100G2TB5

Típus: adókészülék

RF tartomány: 584-607 MHz

Csatornák száma: 96 (8 csoport, 12 csatorna)

Átviteli mód: FM, sztereó

RF teljesítmény: 10 mW

AF tartomány: 80 Hz-15 kHz, ± 3 dB

Bemenetek száma: 2

Bemeneti csatlakozó: XLR/6,3 mm-es jack (combo)

Antenna csatlakozó: TNC

Kezelőszervek: le/fel, set, be/kikapcsoló, fejhallgató hangerő, monó/sztereó, AF szint (jobb/bal)

Visszajelző: LC kijelző

Tápfeszültség: 12-18 V DC

Méretek: 212 mm x 38 mm x 90 mm (szélesség x magasság x mélység)

Mellékelt tartozékok: antenna, tápegység, fejhallgató

A komplett rendszer ára: 86 027 Ft  (Bruttó ár, az ÁFA-t tartalmazza.)

Itt mondjuk el, hogy három új sávval bővül az LD Systems vezeték nélküli rendszereinek frekvenciája. A készülékek egy része az 516-558 MHz közötti frekvenciasávban, a változással érintett további típusok pedig az 584-607 MHz és a 655-679 MHz közötti sávokban is kínálnak készülékeket.
Az új frekvenciák a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság külön engedélye nélkül, szabadon használhatók.

Az LD Systems hazai forgalmazója: Elimex