zenesz_logo.pngSteve Vai új növénymintás gitárhevederét ’89 Ibanez Jem 77FP gitárjának mintázata ihlette és a cég ClipLock Quick Release rendszerével látták el.

 floralguitar sv 500x

Ugyanaz a minta

ClipLock Quick Release volt az első olyan masszív műanyag záras heveder, melyet ujjhegyeink finom nyomásával lehetett oldani, és így gyorsan, problémamentesen lehetett egyik gitárról a másikra áttenni a hevedert. Robusztusságuk, biztonságuk, és csúcsminőségük okán, a ClipLock gitárhevederek iparági sztenderddé váltak. A DiMarzio az autókban használatos biztonsági övek anyagát választotta a ClipLock Quick Release gitárhevederek anyagául kényelmessége és tartóssága miatt. Az olcsó polipropilénnel ellentétben ennek az anyagnak lágy, selymes a felülete és engedi, hogy a gitárheveder szabadon mozogjon a gitáros vállán játék közben. Ez az anyag a gitáros komfortérzetét növeli, ugyanakkor akár 70 kg terhet is megtart.

 Vai Botanical ClipLock DD2254 300 1250c

A gitárheveder felszerelése egyszerű, a csomagban kétféle méretű csavart, fekete vagy ezüstszínű perselyeket és alátéteket találunk, melyekkel az eredeti hevedertartó helyére rögzíthetjük a ClipLock heveder rövidebb, „mama” csatlakozós részét.  A Steve Vai Botanical ClipLock hevedert prémium minőségű microfiber anyagból, kézzel készítették az USA-ban. ClipLock Quick Release gitár hevedereket használ évek óta Steve Vai, John Petrucci, Steve Morse és sok más profi gitáros. A hevedereket a mellékelt különböző méretű csavarok segítségével szinte bármely gitárra vagy basszusgitárra fel tudjuk szerelni. Az alábbi videóban bemutatják, hogy lehet a DiMarzio ClipLock Quick Release hevedert a gitárra felszerelni.

 

 

Steve Vai növénymintás gitárhevederének létezik egy akusztikus gitárokhoz ideális változata is. A növényminták itt is megjelennek és a heveder anyaga is microfiber, azonban ez a változat bőr hevedervégeket kapott és bármilyen akusztikus gitárra feltehető.

 

Steve Vai Botanical Standard DD3154 1000x

 

Mindkét heveder 5 cm széles, a ClipLock változatból Standard (110-160 cm) és Extra Short (99-144 cm) változat kapható, az akusztikus verzió 81 és 44 cm hosszúság között állítható. Természetesen ClipLock Quick Release rendszerrel ellátott DiMarzio gitárhevederek a legkülönbözőbb színekben és mintázattal elérhetők, érdemes ellátogatni a DiMarzio oldalára.

A Steve Vai Botanical ClipLock heveder tájékoztató ára 32 USD, míg az akusztikus gitárra való változat ára 27 USD.

A DiMarzio termékek európai és hazai forgalmazója a Sound Service.