zenesz_logo.png



Ahogyan olvasóink már megszokhatták, időről-időre bemutatunk olyan professzionális színpadi, vagy akár otthon is használható kiegészítőket, melyek megkönnyítik a zenészek életét.

Az előző alkalommal egy speciális területre kalandoztunk, a Palmer River sorozatú jelátalakító (DI-box, re-amp box stb.) eszközeiről írtunk. Most ismét visszatérünk a különféle minőségi állványok és egyéb kiegészítők bemutatásához.

GSP5211GSB 3 450x

Gravity SP 5211 GS B hangfalállvány gázrugóval

Itt a hangsúly a „gázrugóval” kifejezésen van, ami önállóan felemeli az állványra helyezett hangfalat. A hagyományos hangfalállványok estében a hangfal felemelés, leengedés általában kétemberes feladat, és némi fizikai erő jelenléte sem nélkülözhető. Ha kímélni akarjuk a hátunkat, akkor érdemes beruházni ebbe gázrugóval felszerelt a klasszikus háromlábú hangfalállványba, ami erős, de könnyű alumíniumcsőből készült. Csak meg kell lazítani az állítócsavart, és nézhetjük ahogyan a hangfalak vagy reflektorok felemelkednek, akár 194 cm magasságig. Az állvány emelőereje 18 kg, maximális terhelhetősége pedig 25 kg.

 

 

Az állvány tökéletes stabilitást biztosít az öntött alumíniumból készült lábaival és a magasságállító acélhüvelyével, amely gyakorlatilag elpusztíthatatlan – ahogyan azt minden Gravity állvány esetében tapasztalhatjuk. Az magától értetődő, hogy az állvány összecsukható, ilyenkor a szállítási hossza 1110 mm.

 


Az ergonomikus állítócsavarok rendkívül ellenálló ABS-ből készültek, csúszásmentes, lágy tapintású műanyag borítással. Nagyon kényelmes kezelhetőséget biztosítanak ki- és becsavaráskor. A Gravity SP 5211 GS B állvány hazai ára 35 860 Ft, további technikai adatok az Elimex oldalán találhatók.

 

GNS411W kotta 550x

Gravity NS 411 W kottapult

A Gravity NS 411W kottapult tervezésénél és kivitelezésénél egyaránt szempont volt az esztétikum és a kényelmes használat. Három helyen is ergonomikus beállító csavarfejjel ellátott, precíz rögzítőcsavarral találkozhatunk. Gondolunk itt a pult döntésszögének beállítójára, amely öntvényből készült, a lábazat csatlakozására, valamint a magasságállításra szolgáló rögzítőkre. Mindhárom helyen a Gravity-től megszokott ABS műanyagból készült csúszásmentes bevonattal ellátott beállító csavarfejről beszélhetünk. Maga a tartópult porfestett fehér perforált acélból készült a könnyebb súly érdekében. Az állvány és a lábazat anyaga is porfestett acél, az állvány magassága 660–1200 mm között állítható, súlya 3,9 kg.


A Gravity NS 411W kottapult letisztult, esztétikus megjelenésének köszönhetően bármilyen környezetbe könnyen beilleszthető, hazai ára 20 276 Ft.

 

 KLOTZ PowerLink 550x

 

Klotz POWER-LK-SFM PowerLink hálózati elosztó TRUSS-ra

Azt hiszem, a zenészeknek nem nagyon kell bemutatni a csúcskategóriát képviselő, kábeleiről és csatlakozóiról ismert Klotz márkanevet. Ezúttal egy olyan eszközükre hívjuk fel a figyelmet, ami többféle felhasználási területen jelenthet megoldást a tápellátás elosztására pl. zenekarok, színház, hangosítással foglalkozó cégek stb. A Klotz POWER-LK-SFM PowerLink hálózati elosztó Neutrik powerCON TRUE1 csatlakozókra épül. A tervezésnél a Klotz fő szempontjai a masszív, ergonomikus kivitel és a könnyű használat voltak.

 

 

Az ütésálló, lekerekített élű, gumiszerű finish-sel ellátott elosztó rendszert egy bemenettel és négy kimenettel szerelték fel, terhelhetősége 16 A/250 V. Kis méretének és a csatlakozók ergonomikus elrendezésének köszönhetően garantálható az egyszerű kezelés a mindennapi használatban, még kesztyűben is. A doboz belsejében merevítő keresztbordák találhatók, ezek, és a hat zárócsavar magas szintű védelmet nyújt és a biztonsági előírásoknak is megfelelővé teszi (IP65 szintű védelem) a mindössze 0,84 kg súlyú PowerLink elosztódobozt.

 

 

A Klotz PowerLink legjellemzőbb felhasználási területe a LED világítás TRUSS rendszereinél történő alkalmazás, ahol nagyban megkönnyíti a tápfeszültség kábelezését. A hálózati elosztót PowerLink bilincsekkel látták el, amelyekkel könnyen és gyorsan rögzíthetők a TRUSS hídra. Másik megoldásként egy opcionális fém kerettel a doboz a hídon alulra is rögzíthető. Két furat és egy M10-es csavar szolgálja a biztonságos felszerelést.

A Klotz POWER-LK-SFM PowerLink hálózati elosztó ára 47 892 Ft.

További részletek az https://elimex.hu/ oldalon találhatók.