zenesz_logo.png



A Palmer új River sorozatában kétféle DI-box, re-amp box, csatorna összegző vonalleválasztó, mikrofon összegző egység és kétcsatornás aszimmetrikus vonalszintű leválasztó is megtalálható.

A zenészek és a hangmérnökök minden bizonnyal világszerte értékelni fogják ezeket masszív kivitelű, német fejlesztésű és gyártású eszközöket, melyeket német folyókról neveztek el, ezzel is utalva arra, hogy a Palmer River sorozat modelljei lehetővé teszik az akadálytalan jeláramlást és a természetes, kristálytiszta hangzást.

PENZ 5 750x

Palmer enz kétcsatornás aszimmetrikus vonalszintű leválasztó doboz

A két RCA bemenettel és két RCA kimenettel rendelkező doboz megszünteti a földhurokból származó zajokat, interferenciás jeleket. Ha egy médialejátszót vagy laptopot csatlakoztatunk HiFi- vagy PA-rendszerhez, gyakran tapasztalhatunk olyan zajt, mint a földhurok okozta brumm.

PENZ 8 450x

Az ilyen jellegű zavaró jeleket szünteti meg a földleválasztó kapcsolóval ellátott Palmer enz hangminőség veszteség nélkül. Az eszköz alkalmazható HiFi rendszerekhez, autóban, prezentációkhoz és telepített rendszerekhez is, használatához nincs szükség tápegységre, a Palmer enz ára 51 614 forint.

PILM 11. 750x

 

Palmer ilm hangfalszimulátoros passzív DI-box

A Palmer ilm hangszórószimulációs DI-box megszünteti az erősítő mikrofonozásával járó összes problémát, például a mikrofon kiválasztását, pozicionálását. Egy kifinomult szűrőkapcsolóval, amely egy valódi gitárhangszóró viselkedését szimulálja, autentikus hangzást nyújt akár mikrofon nélkül is. A közvetlen jel mindig ugyanúgy szól, akár otthon, a (házi) stúdióban, a próbák során, vagy a színpadon, a helyiség méretétől függetlenül.

PILM 8 450x

A Palmer ilm három analóg gitárhangszóró-szimulációs beállítást kínál, amelyek tipikus gitárhangszóró-modelleket képviselnek és ezeket egyszerűen Normal, Mellow és Bright névre keresztelte. A Palmer ilm Bypass állásban – kiiktatva a hangszórószimulációt – DI-boxként is használható. A bemeneti szint beállításához az ilm egy csillapító kapcsolóval rendelkezik, amely három beállítást kínál: 0, -15 és -30 dB. Az eszközt földleválasztó kapcsolóval is ellátták, használatához nincs szükség tápegységre. A Palmer ilm ára 58 986 forint.

 

PTAUBER 14 750x

 

Palmer tauber passzív mikrofon összegző doboz

Két mikrofont szeretnénk csatlakoztatni, de már csak egy szabad bemenetünk van? Ismerős probléma, amire a Palmer tauber Microphone Merge box egyszerű megoldást kínál. Az eszköz két szimmetrikus mikrofonbemenettel rendelkezik, amelyeket egy ellenállásmátrixon keresztül összegez egy szimmetrikus monó jellé, amely egyetlen XLR kimenetre kerül.

Két dinamikus mikrofonhoz vagy két kondenzátor mikrofonhoz is használható, de optimális esetben azonos, vagy hasonló típusú mikrofonok kellenek, hogy elkerülhetők legyenek a nemkívánatos szintkülönbségek. A fantomtáp mindkét bemeneten átvezetésre kerül. Ehhez a készülékhez sem szükséges tápfeszültség. A Palmer tauber ára 25 806 forint.

 

 PTRAVE 11 750x

 

Palmer trave passzív re-amp doboz

A re-amping egy elterjedt felvételi technika, amelyet sok hangmérnök használ. Ilyenkor a már korábban felvett tiszta gitárjelet keverésnél a felvevő eszközből (hangkártyából) visszaküldjük a Reamp eszközbe, ami gyakorlatilag egy DI-box, csak pont fordítva működik. A szimmetrikus jelből aszimmetrikus gitárszintű jelet generál, amit be tudunk küldeni a gitárerősítőbe. A reamp eszköz után persze ilyenkor effekt pedálokat is használhatunk. A gitárládát bemikrofonozzuk, és újra felvesszük az erősítővel és az effektekkel módosított hangot. A megfelelő csatlakozókkal és ground-lift kapcsolóval ellátott Palmer trave nem igényel külső tápegységet.

A re-amp box bemenete melletti kapcsoló lehetővé teszi a konzumer (-10 dBV) és a professzionális (+4 dBu) szintek közötti váltást, a kimeneti szint pedig egy potméterrel állítható, így az erősítőt vagy a pedálokat pontosan úgy vezérelhetjük, ahogyan azt szeretnénk. A Palmer trave ára 42 032 froint.

PVILS 10 750x

 

Palmer vils csatorna összegző, vonalleválasztó doboz

Amikor egy laptopot vagy okostelefont szeretnénk egy professzionális keverő monó mikrofoncsatornájára csatlakoztatni, akár hosszabb kábellel nem kívánatos zajok nélkül, akkor szükségünk lehet a Palmer vils összegző dobozra, ami biztonságosan leválasztja egymástól a laptop, a médiaeszközök és a PA-rendszerek földpotenciálját. A Palmer vils két aszimmetrikus RCA bemenettel és egy szimmetrikus XLR kimenettel rendelkezik. Ha pl. egy laptop fejhallgató kimenetét egy szabványos, 3,5 mm-es jack-csatlakozóval ellátott Y-kábellel a dobozhoz csatlakoztatjuk, a vils mindkét sztereó csatornát monóvá összegzi, így csak egy szabad mikrofonbemenetre van szükség a PA-hoz való csatlakozáshoz, ráadásul a szimmetrikus kimenet miatt akár hosszabb kábelt is használhatunk. Az eszköz passzív működésű, használatához nincs szükség tápegységre.

A Palmer vils ára 44 976 forint.

 

PWIPPER 11 750x

 

Palmer wipper egycsatornás passzív DI-box

A DI-box az egyik leggyakrabban használt „átalakító” eszköz, amire mind színpadi, mind stúdió környezetben szükség lehet. Ha gitár, basszusgitár vagy keyboard tiszta hangját szeretnénk használni felvételnél vagy hangosításánál, akkor egy kiváló minőségű DI-boxra van szükségünk, amely nem változtatja meg a hangszer természetes hangzását, kiiktatja az esetleges földhurkot, az aszimmetrikus jelet szimmetrikussá alakítja és elvégzi az impedancia illesztést.  A Palmer wipper DI-boxot a szükséges csatlakozók – 6,3 mm TRS bemenet, XLR kimenet – mellett ellátták egy Thru jack csatlakozóval, amivel az erősítő felé küldhetünk jelet, de átkapcsolva második bemenetként is használhatjuk két bemeneti jel összegzéséhez – pl. keyborad Left/Right. Az eszközt felszerelték ground lift kapcsolóval és egy 30 dB-es csillapító kapcsolóval is, extrém magas bemeneti szintekhez (pl. erősítő kimenet). A Palmer wipper ára 50 135 forint.

A Palmer termékek hazai forgalmazója az Elimex, melynek oldalán részletes specifikáció található a bemutatott eszközökről.