zenesz_logo.png



Az Ortega októberben jelentette be új Authentic, Select és Pro húrkészleteit. Heincz Gábor BIGA dalában élőben hallhatjuk, hogyan szólnak az új ukulele- gitárlele- és gitárhúrok.

Heincz Gábor BIGA kipróbálta a nemrég bemutatott Ortega húrokat. Az alábbi videóban meghallgathatjátok saját tapasztalatait. De itt nem áll meg a történet, Biga saját, Otthon bárhol című remek dalán keresztül be is mutatja az általa használt húrokat, így ti is hallhatjátok, hogy „élőben” hogyan szólnak ezek a gitár, gitárlele és ukulele húrok. A felvétel élő előadásról készült, a hangzást illetőleg semmiféle utómunkálat nem történt.

 


Ahogyan az említett cikkünkben írtuk, az Ortega három sorozatban – Authentic, Select és Pro – kínálja húrkészleteit, Heincz Gábor BIGA RCE409SN-25th limitált kiadású gitárján NYP44H Pro húrokat hallhattunk, melyeknek sodrott húrjai Anti-Rust, vagyis rozsdásodás elleni bevonattal rendelkeznek. Ez megakadályozza a hang fényességének eltűnését, így megmarad a húrok gazdag hangzása és hosszabb lesz az élettartamuk.

A dal elején külön hallhatjuk a UKP-TE Pro - Crystal nylon húrokkal felhúrozott LIZARD-TE-GB ukulelét, majd a hathúros GTLSBK Select - Black-Nylon húrokkal ellátott RGL-25th gitárlelét megszólalni. És ahogyan BIGA is elmondta, ezek a húrok a tudásukhoz képest igen kedvező áron érthetők el. Akit az árak és a szintén elérhető akusztikus basszus, bendzsó, mandolin húrok érdekelnek, érdemes idekattintva elolvasnia az új Ortega húrokról szóló írásunkat.

Az Ortega hangszerek és húrok forgalmazója a Meinl Distribution.