zenesz_logo.pngÖrülhetnek a Foo Fighters rajongók, megérkezett az Epiphone Dave Grohl DG-335 és Gibson USA pickupokkal büszkélkedhet.

A régóta Gibsonon játszó Dave Grohl korábbi Gibson signature gitárjai kivételesen népszerűek a mai napig és folyamatosan csillagászati árakat kérnek értük a használt piacon. Az Epiphone cég szerint a most elkészült Dave Grohl DG-335 egyike a leginkább várt elektromos gitároknak a cég történetében, és mi elhisszük nekik, hogy ez így van. Az új gitár – Dave kérésének megfelelően – az ES-335 és a Trini Lopez modellek (pl. a gitár feje) jellemzőit kombinálja, de nézzük meg közelebbről!

 

Epiphone DG 335 Credit Epiphone 2 1300x


A félüreges DG-335 topjának, kávájának és hátlapjának anyagát kétrétegű juharfa / nyárfa adja, a gerjedés csökkentés szempontjából fontos középső blokk anyaga is juharfa. A klasszikus ES formát a Dave Grohl védjegyének számító Pelham Blue lakkozás és a szegélyezett rombusz alakú f-lyukak teszik különlegessé. A testhez elliptikus „C” profilú mahagóni nyak csatlakozik, ragasztott illesztéssel, a nyakra babérfa fogólap került tört rombusz alakú gyöngyház berakás pozíciójelölőkkel. Egyébként a méretek jellemzően a klasszikus Epiphone/Gibson értékeket mutatják, a fogólap rádiusza 12”, a hangszer skálahossza 24,75 inch, a fogólapot 22 médium jumbo érintő osztja fel a Graph Tech felső nyereg szélessége 43 mm.

DG 335 front 1300x

Az új Dave Grohl signature gitáron egy pár Gibson USA Burstbucker humbucker pickup játssza a főszerepet – Burstbucker 2 a nyaknál és Burstbucker 3 a hídnál – eszünkbe juttatva a közelmúlt Epiphone x Gibson Custom kollaborációkat, így az Adam Jones 1979 Les Paul Custom és a Kirk Hammett „Greeny” 1959 Les Paul Standard gitárokat. Ahogyan Jones és Hammett felső kategóriás Epiphone gitárjai esetében, itt sem maradhatnak el a minőségi alkatrészek, úgymint a CTS potméterek, a Mallory kondenzátorok és a Switchcraft által szállított háromállású pickup-váltó.

Foo Fighters by Pooneh Ghana for ACL Fest 2023 1300x

 

A szerelvények miatt sem panaszkodhatunk, a gitárra LockTone Tune-O-Matic rendszerű húrláb és LockTone Stop Bar húrtartó került, a hangolást Grover Mini Rotomatic kulcsokkal intézhetjük. De ne feledkezzünk meg olyan apró részletekről sem, mint test első és hátsó oldalán végighúzódó egyrétegű fehér szegélyezésről, az ízléses fekete, nikkel inzertes potmétergombokról, melyek szépen ellenpontozzák a gitár Pelham Blue színét és harmonizálnak a krómszínű szerelvényekkel.

 


A gitár tájékoztató ára 573 330 forint (Thomann), egyelőre csak rendelni lehet, 14-18 hetes szállítási határidővel. Az árban egy Epiphone Dave Grohl keménytok is benne van.

További részletek: Epiphone.