zenesz_logo.pngAZ ESP Guitars a 12 új E-II modell mellett további négy LTD Deluxe gitárt is bemutatott az idei NAMM kiállításon.

Az ESP LTD Deluxe sorozatának célja, hogy felső kategóriás jellemzőkkel felruházott gitárokat kínáljon különleges színekben középkategóriás áron. 2023-ban a cég négy új elektromos gitárral / finish-sel bővítette a családot.

 WOODLAND CAMO SATIN 800x

LTD Deluxe EC-1000
WOODLAND CAMO SATIN

Az EC-1000 család single-cutaway fazonú, új Woodland Camo selyemfényű finish-sel, fekete szerelvényekkel és szegélyezéssel büszkélkedő Les Paul stílusú modelljének teste mahagóniból készült, melyhez három részből álló, vékony „U” profilú mahagóni nyak csatlakozik Set-Thru, vagyis mélyen beragasztott illesztéssel. A nyakra makasszar-ébenfa fogólap került, amit 24 XJ érintő oszt fel. A hangszer menzúrája 24,75”, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm.

WOODLAND CAMO SATIN rear 800x

A gitárt két Fishman Fluence Modern Humbucker pickup hajtja, Alnico mágneses a nyaknál és kerámia mágneses a hídnál. A pickupokat egy háromállású pickup-választóval, két dedikált hangerő gombbal és egy push-pull kapcsolóval ellátott hangszín potival kezelhetjük. Ezzel a kapcsolóval mindkét pickup második hangzását aktiválhatjuk. A gitárt TonePros Locking TOM rendszerű húrlábbal és húrtartóval, valamint satus LTD hangolókulcsokkal szerelték fel. A fogólapon fehér gyöngyház berakású zászlók jelzik a pozíciókat, a gitár fején is a test military mintázatú lakkozása köszön vissza.

Tájékoztató ár: 1 299 USD.

 

M 1000 Candy Apple Red Satin 800x

LTD Deluxe M-1000
CANDY APPLE RED SATIN

A Super Strat stílusú M-1000 új, selyemfényű Candy Apple Red színben pompázik. Azt tegyük hozzá, hogy a standard Strat-jellegű gitároktól eltérően itt egy testen átmenő nyakú konstrukcióval van dolgunk. Ennek egyik eredménye, a kényelmes és gyors játékot segítő, szépen elsimított test és nyak találkozás a gitár hátoldalán. Ha a felhasznált faanyagokat nézzük, az égerfa testen három részből álló extra vékony, sportos „U” profilú juharfa nyak „halad át”, a 300-400 mm között változó rádiuszú fogólap anyaga makasszar-ébenfa és 24 XJ érintőnek biztosít helyet. A gitár skálahossza 25,5”, nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm.

M 1000 Candy Apple Red Satin rear 800x

A gitáron két, közvetlenül a testre erősített Fishman Fluence Modern Humbucker dolgozik, Alnico mágneses a nyaknál és kerámia mágneses a hídnál. Egy háromállású pickup-váltó, egy hangerő és egy hangszín poti áll rendelkezésünkre a pickupok kezeléséhez, az utóbbin lévő push-pull kapcsolóval itt is a hangszedők második hangzását érhetjük el. A fekete szerelvények a felső kategóriát jelzik, Floyd Rose 1000 SE tremolós húrláb, amihez jár a satus felső nyereg, és Grover hangolókulcsok.

Tájékoztató ár: 1 399 USD.

 

MH 1000 Apple Red Satin 1300x resize

LTD Deluxe MH-1000
CANDY APPLE RED SATIN

Bár való igaz, hogy az LTD Deluxe MH-1000 a sikeres M-1000 sablonra épül, de közelebbről megvizsgálva számos eltérést tapasztalunk az előző LTD Deluxe M-1000 modellhez képest. A legelső talán, hogy ez a gitár nem testen átmenő nyakú konstrukció. A juharfa toppal „megfejelt” mahagóni testhez set-thru illesztéssel csatlakozik a három részből álló extra vékony „U” profilú juharfa nyak. A test domborított kialakítású, ez a felső szarvnál is szépen látszik. A változó rádiuszú fogólap anyaga itt is makasszar-ébenfa, és 24 XJ érintő foglal rajta helyet. A gitár skálahossza és a nyak szélessége megegyezik az előző modellével. További eltérés, hogy a Floyd Rose-os modell fordított fejállású, míg ez a gitár nem.

MH 1000 Apple Red Satin rear 1300x resize

Ezt a gitárt is két Fishman Fluence Modern Humbucker hangszedővel látták el, és bár ezek is közvetlenül a testre lettek erősítve, kaptak egy rögzítő keretet. A kezelőszervek is megegyeznek az előző modellével. A következő eltérés a szerelvényeknél jelentkezik, hiszen ez a gitár az állandó húrfeszességet garantáló Evertune húrlábat kapta, és testen átmenő húrozású, a hangolókulcsok itt is Grover típusúak. A testet, a nyakat és a fejrészt is fekete szegélyezés díszíti, ami a fekete szerelvényekkel együtt elegáns megjelenést kölcsönöz ennek a selyemfényű Candy Apple Red lakkozású hangszernek.

Tájékoztató ár: 1 399 USD.

 

 TE 1000 EVERTUNE Charcoal Burst resize resize

LTD Deluxe TE-1000 EverTune
CHARCOAL BURST

Az új LTD Deluxe modellek sorát még egy EverTune húrlábbal szerelt Tele-fazonú modell zárja. A három részből álló vékony „U” profilú juharfa nyak itt is set-thru, vagyis mélyen beragasztott illesztéssel csatlakozik a mahagóni testhez. A testre látványos csomós nyárfa top került, amely mintázata szépen látszódik a Charcoal Burst finish alatt. A 350 mm-es rádiuszú fogólap anyaga itt is makasszar-ébenfa, mely 24 XJ érintőnek biztosít helyet. A hangszer menzúrája 25,5”-os a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm.

 TE 1000 EVERTUNE Charcoal Burst rear resize resize

Az elektronika megegyezik az előző modellnél írtakkal: két Fishman Fluence Modern Humbucker, Alnico mágneses a nyaknál és kerámia mágneses a hídnál. Egy háromállású pickup-váltó, egy hangerő és egy hangszín poti áll rendelkezésünkre a pickupok kezeléséhez, az utóbbin lévő push-pull kapcsolóval itt is a hangszedők második hangzását, pontosabban felezését érhetjük el. A már említett EverTune húrlábhoz Grover hangolókulcsok társulnak, minden szerelvény, a potmétergombok és a pickup borítás is fekete, a fejen pedig visszaköszön a top mintázata és Charcoal Burst színe.

Tájékoztató ár: 1 499 USD.

 

 

 

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.