zenesz_logo.pngTavaly az ESP a nyári NAMM Show keretében jelezte, hogy érkezik, mi is írtunk róla, most pedig már hivatalosan is bejelentették az új LTD KH-V Signature gitárokat.

ESP LTD KH V BLKSP 800xBlack Sparkle

Kirk Hammett, a Metallica gitárosa kétségtelenül egyike az ESP top endorsereinek. Több, mint 30 év sikeres együttműködés után most az ESP Guitars bemutatja a metal ikon három új KH-V signature gitárját. A vadonatúj LTD KH-V modellt háromféle finish-sel / hardver variációval kínálják, mégpedig: Black Sparkle, Red Sparkle, és Metallic Gold.

„Ténylegesen libabőrös lettem, amikor először megláttam a KH-V gitárt” – mondta Hammett. „Az elképzeléseim és a valóság tökéletes szintézise volt előttem. Gyönyörű egy darab. Még aznap kipróbáltam, és négy vagy öt órát jammeltem a barátaimmal. Csodálatos, tényleg csodálatos gitár.”

ESP LTD KH V RSP 800xRed Sparkle

Az LTD KH-V Black Sparkle fekete hardvereket és fekete koptatólapot kapott, a Red Sparkle csillogó finish-sel és aranyszínű szerelvényekkel büszkélkedhet, míg a Metallic Gold változat aranymetál színben pompázik, aranyszínű szerelvényekkel és krémszínű koptatólappal ellátva. Ahogyan azt tavaly júniusban sokan megjegyezték a három különleges színű LTD KH-V gitár arra a három ESP Custom Shop modellre épül, melyeket 2019-ben az ESP készített Kirk Hammett számára.

Az enyhén aszimmetrikus V fazonú gitár testen átmenő nyakú konstrukció. A gitár testének anyaga korina fa, melyen három részből álló juharfa nyak halad át. Az extra vékony „U” profilú nyakra 350 mm rádiuszú makasszar-ébenfa fogólap került, ami 24 extra jumbo érintőnek biztosít helyet. A gitár skálahossza 25,5 inch, a nyak szélessége a felső nyeregnél 42 mm.

 

ESP LTD KH V MGO 800xMetallic Gold

Az aktív EMG Bone Breaker pickupok garantáltan szállítják a Metallica-t meghatározó hangzást. A kerámia mágneses húrláb humbucker az Alnico 5 mágneses nyaki hangszedővel együtt átható, ütős szólóhangzásokat, valamint melegebb, kerekebb, ritmusjátékra alkalmas sound-okat is produkál, melyek között egy „érintéssel” válthatunk. A pickupokat egy hangerő- és egy hangszínpotival, valamint a háromállású pickup-váltóval kezelhetjük.  A szerelvények is a felső kategóriát jelzik: testen átmenő húrozáshoz való Tonepros húrláb és satus LTD hangolókulcsok.

KirkHammettKH V METALLIC GOLD2 1300x

Meg kell még említenünk a test színére lakkozott fejet, a cápafog alakú fogólap berakásokat – ezek mind Hammett ESP Custom Shop V gitárján is jelen vannak. Tény, hogy a fejen látható LTD logótól eltekintve a gitár megjelenése azonos az említett Custom Shop gitárokéval.

 

Mindhárom KH-V modell 2023 júniusától lesz kapható, 2 260 EUR javasolt kiskereskedelmi áron.

Az ESP/LTD gitárok európai és hazai forgalmazója a Sound Service.