zenesz_logo.pngAz ESP bejelentette a Metallica gitárosának, Kirk Hammettnek új, V fazonú signature gitárját, a Kirk Hammett LTD KH-V modellt.

Kirk 2 800x535

 

A csillogó aranyszínben pompázó és aranyszínű hardverekkel felszerelt gitár a sorozatgyártású változata annak az ESP USA Custom Shop Signature V modellnek, amin a gitáros 2019 óta játszik. Természetesen az eredetinél sokkal elérhetőbb árú verzióról van szó, ami még két további színben is elérhető lesz. A jövőre érkező offset (nem teljesen szimmetrikus) „V” alakú LTD KH-V három látványos színben készül – Black Sparkle, Red Sparkle és Metallic Gold – és állítólag arra a három különböző Custom Shop ESP V-re épülnek, melyeket Kirk Hammettnek fejlesztettek 2019 óta.

A rendelkezésre álló a fotók alapján a Gold Metallic LTD KH-V ugyanolyan színben tündököl, mint Hammett ESP V-1 gitárja, ez is testen átmenő nyakú konstrukció, két EMG hangszedővel, amit két potival és a pickup-választóval lehet kezelni. Még a pozíciójelölők, a stilizált cápafog alakú berakások is megegyeznek. Első ránézésre csak egy eltérés tűnik fel, nevezetesen az, hogy a KH ESP gitárok részben kimélyített (szkallopált) fogólappal készülnek, az LTD verzión viszont hagyományos fogólap látható.

 Kirk 3 800x573

 

A 2022-es nyári NAMM Show keretében először kiállított három izgalmas színű modell közül a Metallic Gold színű mellett a következő felirat volt olvasható: „Az ESP USA 2019-ben három offset V gitárt készített Kirk számára, és ez a hangszer az első példánya az eredeti modell új LTD változatának.” A tábla azt is megerősíti, hogy az LTD KH-V gyártása jelenleg folyik, és jövő év elején kerül a boltokba.

Egyelőre sajnos ennél több információ nem áll rendelkezésre, de biztosak vagyunk benne, hogy abban a pár hónapban, ami az LTD KH-V boltokba kerüléséig még hátra van, további részletekről tudunk beszámolni.

 

Krk 1 800x535

 

Ugyanakkor – a guitarworld.com szerint – lehetséges, hogy a közeljövőben Hammett neve alatt még egy V Signature modell is megjelenik, mivel a gitárost nem olyan régen egy olyan gitárral látták színpadon, amiben ők hipotetikusan egy eljövendő Gibson Flying V Signature modellt véltek felfedezni. Ami biztos: jövőre érkezik az Kirk Hammett LTD KH-V modell, ha további részletek nyilvánosságra kerülnek, megírjuk.

 

KH ESP V 650x

Kirk Hammett az eredeti ESP USA Custom Shop Signature V gitárjával

 

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.