zenesz_logo.pngAz Ortega Traditional sorozatának idén megjelent új modelljét kézzel készítik Spanyolországban, ezt a gitárt mutatja be Balogh Roland.

Ami talán elsőre a legszembeötlőbb ezen a hangszeren, az a vékonyabb test, kézbe fogva pedig a keskenyebb, laposabb slim nyak. Ezeken a kényelmi, játszhatósági szempontokon túl a gitár kidolgozásának minősége is imponáló. A test látványos juharfa szegélyezést kapott, tökéletes a nyak-test kapcsolat és a cutaway kiképzés kidolgozása, hanglyukat pedig egy tradicionális míves rozetta díszíti.

A felhasznált hangszerfák is a felsőkategóriát jelzik, tömör észak-amerikai cédrus top, bubinga káva és hátlap, rózsafa fogólap és húrláb. A gitárt az Ortega MagusPro elektronikájával szerelték fel, ami egy piezo hangszedőből és egy előerősítőből áll, háromsávos EQ-t, fázisfordító kapcsolót és hangolót is felvonultatva. Ami pedig a gitár hangját illeti, legjobb, ha meghallgatjuk, hogyan szól ez a nejlonhúros hangszer az Ortega Guitars hivatalos előadójának, Balogh Rolandnak a kezében.

 

 

A videó előtt Roland kipróbálta az Ortega különböző húrcsaládjait is. Az Ortega Guitars Instagram oldalán hamarosan meghallgathatjátok, hogy mit mondott az Atmosphere Green, az Atmoshere Balance és az Ortega Custom Made Pro húrszériáikról! Ha épp karácsonyi húrvásárlás előtt álltok, érdemes meghallgatni Roland véleményét.

Kollégánknak, Borbély Tamásnak módjában volt az Ortega RCE180GT gitárt közelebbről is megismerni, az ő tesztjét, pedig ITT olvashatjátok.