zenesz_logo.pngAz Ibanez sajtóközleményben jelentette be, hogy a virtuóz angol gitáros, Jon Gomm csatlakozott a hivatalos Ibanez előadók táborához.

200801_Jon_Gomm_ Ibanez_moti 600x600.jpg

 

Jon Gomm angol énekes-dalszerző-gitáros elsősorban különleges perkusszív gitárjátékával vált ismertté és elismertté világszerte. Akusztikus gitárjának testét megütve különböző dob és percussion hangokat „állít elő”, a hagyományos fingerstyle pengetési technikát tovább színezte a húrok balkézzel történő megütésével, megpengetésével, felharmonikusokat szólaltat meg, basszus szólamot játszik, miközben folyamatosan változtatja a húrok hangmagasságát… ja, és még énekel is közben. Bravúros technikájához elképesztő muzikalitás társul, különleges, bensőséges zenéjében felfedezhetők a blues, a soul és a rock stílusok hatásai is.

Napjainkig összesen három albuma jelent meg, a 2012 januárjában publikált, Passionflower című dala óriási sikert ért el az online térben, még abban az évben átlépve a 6 millió megtekintést, és ma már 18 millió felé tart, ami egy nem kifejezetten mainstream zene esetében kiemelkedőnek mondható.  Folyamatosan turnézik, koncertezett Tommy Emannuellel is, fellépett a legnagyobb gitár fesztiválokon, így például a The London Guitar Show-n a Wembley Arénában, de 2019-ben Szegeden is járt a Szeged International Guitar Festival alkalmából.

 

 

Idén augusztusban hét év után új single-lel, a Cocoon-nal jelentkezett, ami az október 16-án megjelenő, The Faintest Idea című új lemezének előfutára. A lemezbe itt lehet belehallgatni és előrendelni:

https://jongomm.lnk.to/TheFaintestIdea
https://jongomm.com/
https://www.facebook.com/jongommofficial
Tudj meg többet az előadóról az Ibanez.com weboldalon!