zenesz_logo.pngAz Orange bemutatta kompakt, pedál formátumú, akár pedálboard-ban is használható gitár előerősítőjét.

Ahogyan egyre több gitáros teszi magáévá az „erősítő nélküli” koncepciót mind színpadi, mind stúdió setup-jában, úgy növekszik az igény a koncertképes, hordozható és sokoldalú pedál formátumú előerősítők iránt. Mi is bemutattunk ilyen pedál-erősítőket pl. a Taurus Amp Stomp Head 7 Apogee Plus és a Tech21 Geddy Lee MP40 Signature SansAmp modelleket.

Az Orange a közelmúltban hozta ki Guitar Butler pedál formátumú kétcsatornás előerősítőjét, ami akár önálló egységként, akár egy nagyobb cucc részeként is kiválóan használható. A Guitar Butler azoknak a gitárosoknak kínál optimális megoldást, akik a pedálboard-ról egy végerősítő/láda kombinációhoz vagy egyenesen a PA rendszerhez csatlakoznak.

Guitar Butler1 700x

 

A vintage hangolású, Clean csatorna jó barátságban van az effekt pedálokkal, simán elé köthetünk bármilyen torzítót, boostert. A háromsávos EQ-val precízen alakíthatjuk hangzásunkat, a humbucker hangszedőkből vastag, meleg, a single-coil pickupokból fényes, csillogó hangok hozhatók elő, de a Gain poti is rendelkezésünkre áll, ha cruncholó sound-ot szeretnénk beállítani. A két csatorna között a jobb oldali lábkapcsolóval válthatunk, a kezelőgombok mellett színes LED jelzi, hogy éppen melyik csatorna aktív.

A Dirty csatorna JFET áramkörei úgy viselkednek, mint egy csöves erősítő, klasszikus overdrive hangzást produkálnak, minden digitális torzítás nélkül.  Okos megoldás, hogy a baloldali lábkapcsolóval a Dirty csatorna két hangerő potméterén előre beállított két hangerőszint közül választhatunk. A Dirty csatornán, az említett két Volume gomb mellett szintén külön 3 sávos EQ, Gain és Presence szabályzás áll rendelkezésünkre. A Gain poti nagyjából úgy viselkedik, mint egy hagyományos erősítőn, alapállásban sem teljesen tiszta, és ahogy feljebb tekerjük egyre vastagabb, és feszesebb hangzást kapunk. Bár a videó tanúsága szerint szépen telített overdrive hangzások csalhatók elő a Dirty csatornából, a Guitar Butler nem egy high-gain erősítő, inkább a 70-es éveket idéző, klasszikus ízű overdrive hangzások tudója.

 16914067 600x

 

A ki- és bemenetek a pedál hátsó paneljén találhatók, a dolog nincs túlbonyolítva, de pont elegendő kimenetet kapunk. A szimmetrikus, hangfal szimulációval ellátott XLR kimeneten a keverő vagy a PA rendszer felé küldhetünk jelet. A 6,3 mm-es jack kimenet végerősítő meghajtására szolgál, míg a pufferelt effekt loop send/return jack aljzatai is itt kaptak helyet. A gitár bemenet egy hagyományos 6,3-as jack és a 18 V-os tápegység (tartozék) csatlakozója felett egy ground lift kapcsoló is rendelkezésünkre áll.

Az Orange Guitar Butler előerősítője rendkívül széles palettán kínál jól elkülöníthető, kiváló gitárhangzásokat. Könnyű hordozhatóságával és sokoldalúságával koncerten, stúdióban, próbán, otthoni használat esetén vagy mint tartalék cucc remek megoldást jelenthet a gitárosok számára.

 

Fontosabb adatok:

Gyártó: Orange
Csatornák száma: 2
Tápfeszültség: 18 V DC
Elemmel nem üzemeltethető
Méretek: 177 x 155 x 67 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly: 1300 g
Tájékoztató ár: 399 EUR