zenesz_logo.pngÍgy reklámozza a Zoom a közelmúltban megjelent új generációs MS-50G+ pedálját, amiben a szaksajtó a nem régen bemutatott Line 6 HX One vetélytársát véli felfedezni.

01 MS 50Gplus Product 700x


Az MS-50G+ a sikeres MS-50G új generációját képviseli, nem kevesebb, mint 100 gitár effekttel és erősítő modellel. Az MS-50G+ pedált a Zoom legfrissebb Drive, Modulation, Delay, Reverb, Compressor stb. effektjeivel töltötték fel, választhatunk a klasszikus effektek és a Zoom Multi-Layer IR technológiával fejlesztett saját szabadalmazott effektjei és előerősítői között. A már sztenderdnek nevezhető IR (Impulse Response) ládamodellezéshez képest a Zoom eszközében Multi-Layer IR-t, vagyis többrétegű impulzusválasz technológiát alkalmaztak. Ez annyiban tér el az eredeti verziótól, hogy az adott mikrofonozás mellett itt három különböző hangerőn rögzítették a láda impulzusválaszát és ezeket gyúrták egybe, így különböző hangerőn használva más-más játékérzetet ad az effekt.

04 MS 50Gplus Product side 700x

 

A 100 beépített effekt mellett kapunk 100 user memória patchet is, minden egyes patch összesen 6 effektet tud tárolni. Ez azt is jelenti, hogy egyidejűleg 6 effektet tudunk használni. Összeállíthatunk saját egyedi effektjeinkből is effektláncokat, amiket elmenthetünk, az effektek az effektláncon belül cserélhetők, mozgathatók – ez vonatkozik a gyári presetekre is.  Az új színes LCD kijelző az effekt kategóriáknak megfelelően más színűre változik, így segítve a tájékozódást az effektek között.

A négy Cross Key – navigációs kapcsoló – már ismerős lehet a Zoom G2 Four modelljeiből. A Cross Key kapcsolókkal könnyedén válthatunk lábbal is az effektek között, Memory Up, Memory Down kapcsolókkal a patchek között léphetünk le és fel, míg a Scroll Left, Scroll Right navigációs gombokkal egy patchen belül navigálhatunk jobbra és balra.

06 MS 50Gplus Product rear 500x


A kijelző alatt négy többfunkciós Encoder (Paraméter) gomb áll rendelkezésünkre, ezekkel alapesetben az éppen betöltött effekt paramétereit állíthatjuk. Ugyanakkor benyomva az Encoder gombokat elérhetjük az Add (effekt hozzáadása) és a Delete (effekt törlése) funkciókat. A Library gombot megnyomva lehetőségünk van az effektek közötti tallózásra, ha például egy patchen belül effektet akarunk cserélni. A Menu gombot megnyomva pedig hozzáférhetünk az MS-50G+ legkülönbözőbb beállításaihoz (BPM, Auto Save, Backlight, Output Volume, Battery Type stb.).

 

guitarLab 1 tvG2D2Z. 700x

 

Ha valakinek nem lenne elég az eszközben elérhető effektek és erősítőszimulációk választéka, további hangzásokat, effektek érhet el a hamarosan megjelenő iOS-en működő Handy Guitar Lab for MS-50G+ applikáció segítségével.

Az MS-50G+ pedált kromatikus hangolóval is ellátták, és itt a változó színű kijelző is segít a gyors és pontos hangolásban. A hangoló a standard gitárhangolás mellett a nyitott, vagy mélyebbre történő hangolásokat is támogatja. Az MS-50G+ mono bemenetet és sztereó kimenetet kínál 6,3 mm jack formájában, a sztereó kimenet jól tud jönni olyan sztereó effekteknél, mint pl. reverb, kórus, delay.

 

Az MS-50G+ üzemeltethető 2 AA (alkáli, lítium, vagy újratölthető) elemmel, 9 V 500mA AC adapterrel, de kaphat tápot az USB porton keresztül is. A pedál masszív fémházazzal rendelkezik, ami tökéletesen ellenáll az élő, színpadi használat kihívásainak. Az alábbi videóban Chaka Khan és Wyclef gitárosa, Kappa Tanabe mutatja be a különböző effekteket, az auto-wah-tól kezdve a delay, spring reverb és tri-chorus effekteken át a szitár szimulációig, ami eléggé meggyőző, de a végső véleményünket majd egy későbbi tesztelés során szeretnénk kialakítani.

 

 

A Zoom MS-50G+ várhatóan december során kerül a boltokba, tájékoztató ára 59 900 forint.

A Zoom termékek hazai és európai forgalmazója a Sound Service.