zenesz_logo.png



A Zoom most megjelent multieffektjeit Multi-Layer IR technológiával készült új erősítő- és láda modellekkel töltötték fel.

10 G2 XFour Product top 750x

A Zoom decemberben megjelent G2 FOUR / G2X FOUR pedáljai az erősítő modellezés új szintjét képviselik, mindkét pedálban 22 élethűen reprodukált klasszikus gitárerősítő modellel dolgozhatunk, melyek a Zoom innovatív Multi-Layer IR (többrétegű impulzus válasz) technológiájával lettek rögzítve. A Multi-Layer IR technológia lényege, hogy ikonikus ládák három különálló impulzusválaszát rögzítették három különböző hangerőszinten, annak érdekében, hogy különböző hangerők mellett is minél pontosabban megkapjuk a klasszikus erősítők és ládák hangzásélményét, játékérzetét.  A gyártó szerint a különböző impulzusválaszok a gitár hangerejétől függően változnak.

G2 FOUR top 528x435

Az előd G1 FOUR / G1X FOUR a 2019-es NAMM Show-n debütált, ezen modellek házát és kezelési koncepcióját teljesen újratervezték. Az effekt bal felső negyedében elhelyezett 4 navigációs gomb elég nagy ahhoz, hogy lábbal is kezelhető legyen, effektet, memóriahelyet válthatunk anélkül, hogy kézzel hozzá kellene érnünk a pedálhoz, ami játék közben nagy segítség lehet. A jobb felső negyedet az LCD kijelző (256 x 128) és az alatta található háromsávos EQ, valamint a hangerő poti tölti ki. Ugyanezekkel a gombokkal tudjuk a különböző effektek paramétereit is kezelni. A három lábkapcsolóval az memória helyek közül választhatunk, effekteket aktíválhatunk, de a menüben is navigálhatunk és számos egyéb funkciót is kezelhetünk velük, pl. a looper használatakor. Az új kezelőfelület sokkal egyszerűbbé teszi az effektek paramétereinek szerkesztését, az effektek sorrendjének átrendezését, és a looper, valamint a hangoló elérését.

 

06 G2 XFour rear 800x

 

Az új Multi-Layer IR technológiával készült erősítő- és láda modellekből összesen 22 áll rendelkezésünkre, melyeket 79 különböző gitáreffekttel variálhatunk. Ugyanakkor ezek az effektek, láda- és erősítő modellek 250 gyári presetben lettek összegyűjtve, melyek elnevezésükkel arra utalnak, hogy az 50-es évektől napjainkig kínálnak különböző stílusú gitárhangzásokat. Minthogy összesen 300 memóriahely áll rendelkezésre, még bőven van lehetőségünk saját presetjeink elmentésére.

Klasszikus rugós zengetők, modern torzítók, elképesztő mennyiségű modulációs effekt, wah sound és sok egyéb effekt áll rendelkezésünkre, melyekből gyakorlatban maximálisan 7 effekt használható egyidejűleg. További effektek telepítésére szerkesztésére, biztonsági mentésére is lehetőségünk van az Android és iOS alatt is használható Handy Guitar Lab app segítségével.

07 G2 XFour side 500x

 

 A pedált looper funkcióval is ellátták, 80 másodpercet tudunk rögzíteni, ami segítségünkre lehet gyakorlásnál és élő játék esetén is. A fedélzeti ritmusszekciónak köszönhetően 68 féle különböző – a metaltól a blues-ig terjedő – különféle stílusú dobmintával játszhatunk együtt, ami szintén jól jöhet gyakorlásnál. 

Az eszköz hátsó paneljén találjuk a 6,3 mm-es jack gitár bemenetet, a sztereó mini jack AUX bemenetet, ami lehetővé teszi, hogy kísérősávokra játszunk, a két (Left/Right) 6,3-as kimenetet, melynek szintje bekapcsoláskor igényeink szerint LINE vagy AMP állás között váltható. A 3 sávos EQ hatással van a fő kimenetre, vagyis közvetlenül a pedálról egyszerűen hangszínezhetjük a kimenő jelet.

 

USB 1 noYrQ2K.width 450x

2 be / 2 ki audio interfészként is használható

 

A pedál oldalán elhelyezett USB C port segítségével számítógéphez, okostelefonhoz, tablethez csatlakozhatunk és kedvenc DAW szoftverünkkel felvételt készíthetünk, vagyis a multieffekt 2 be- és 2 kimenettel rendelkező audio interfészként is használható 24 bit / 44,1kHz minőségben. Az USB port mellett még egy sztereó mini jack fejhallgató kimenet is rendelkezésünkre áll.

G2 Four és G2X Four mindössze annyiban különbözik egymástól, hogy az utóbbin egy expression pedál is helyet kapott, a kisebbik, G2 Four hátoldalán pedig egy plusz 6,3 jack aljzat szolgál külső expression pedál csatlakoztatására. Mindkét változat meglehetősen kis méretű, vagyis akár egy pedálboard része is lehet, mindkét pedál 9 V-os tápegységgel üzemeltethető, de a tápellátás az USB C porton keresztül is történhet.

 

Tájékoztató árak:

Zoom G2 Four – 99 900 forint
Zoom G2X Four – 109 900 forint

A Zoom termékek európai és hazai forgalmazója a Sound Service.