zenesz_logo.pngA 2019-es NAMM Show-n debütáltak a Zoom G1on és G1Xon továbbfejlesztett új verziói, a G1 FOUR és G1X FOUR multieffekt pedálok.

Zoom G1X FOUR Slant Left_700x.jpg

A kaliforniai Anaheimben 24-én, csütörtökön elkezdődött a négynapos a téli NAMM Show, a zeneipar talán legnagyobb seregszemléje, és persze elkezdtek ömleni a hírek. Voltak cégek, amelyek már jó előre a kiállítás előtt bejelentették, hogy milyen új modellekkel, termékekkel lesznek ott Anaheimben, és persze más cégek a legnagyobb titokban tartották újdonságaikat, és sajtóközleményeikből mi is most értesülünk róluk.

Ilyen friss hír, hogy debütáltak a Zoom legújabb G1 FOUR és G1X FOUR multieffekt processzorai. Most röviden bemutatjuk a két újdonságot, és erősen reméljük, hogy előbb-utóbb testközelből is megismerkedhetünk valamelyik Zoommal, és módunkban lesz tesztelni őket.

 

Zoom G1 FOUR_700x.jpg

 G1 FOUR

A G1 FOUR és a G1X FOUR a 2014-ben bemutatott és népszerűvé vált G1on és G1Xon multieffektek utódjának tekinthető. A két új pedál számos érdekes és hasznos tulajdonsággal rendelkezik, így széleskörű dob-minta gyűjteményt kínálnak, looperrel is rendelkeznek, és teljes mértékben együttműködnek a Zoom Guitar Lab programmal. Itt jegyezzük meg, hogy a két új effektpedál megjelenésével egyidejűleg a Zoom Guitar Lab is a 4.0 verzióra frissül. Az új verzióval egyszerűbbé válik a patch-ek, effektláncok, erősítő szimulátorok szerkesztése, testreszabása és rendezése.

 

Zoom G1X FOUR Top_700x.jpg

 G1X FOUR

 

Effektek, erősítő és hangfal modellek

A Zoom G1 FOUR 65, a G1X FOUR 71 beépített effekttel, 13 erősítő modellel, looperrel és dobgéppel dicsekedhet. Ráadásul hozzáférést kapunk a Guitar Lab óriási, letölthető effekt-könyvtárához. A G1X FOUR elnevezésben az X az expression pedál meglétét jelenti, amivel például hangerőt állíthatunk, vagy a wah, delay, rotary speaker effekteket kezelhetjük, bizonyos effekteknél a hangmagasságot szabályozhatjuk.

Mindkét pedállal több, mint 60 tradicionális és butik effektet is kapunk, pl. ring modulátort, oktáv emelőt, sőt még szitár szimulátort is. Egyidejűleg 5 effektet tudunk használni, és bármilyen sorrendben az effektláncba rendezni. Az új Zoomban 13 klasszikus erősítő és hangfal modell is rendelkezésünkre áll, így Fender, Marshall, Orange stb. Az erősítő és hangfal modelleknek köszönhetően, ha esetleg játék közben az erősítőnk megszűnne működni, a Zoom kimenetén közvetlenül a PA rendszerre is küldhetjük a gitárjelet.

A Guitar Lab szoftverrel felfedezhetjük a gitárosok által készített különféle patch-ek, effektek kivételesen gazdag kínálatát, de a programmal az összes patch-et elmenthetjük, új effektekkel kísérletezhetünk, végtelen mennyiségű kombinációt létrehozva.

 

 

Dobgép, looper, hangoló

Együtt játszhatunk 68 nagyszerű dob mintával, melyek a 4/4 mellett, 3/4-es és egyéb ütemű kíséretekkel is szolgálnak. Ha mindez nem lenne elég, a beépített looperrel 30 mp-es, vagy 64 ütemes, CD minőségű audió jelet rögzíthetünk – akár dobkísérettel – több sávon kiélve kreativitásunkat. A dobgép és looper mellett kromatikus fedélzeti hangolót is kapunk, ami a sztenderd hangolások mellett támogatja a drop, és open hangolásokat is.

 

Auto Patch Backup és különböző módok

Az Auto Save funkció biztosítja, hogy a szerkesztett beállítások automatikusan mentésre kerüljenek, így biztos, hogy semmilyen ötletünk nem vész el. (Összesen 50 memória hely áll a felhasználó által készített patch-ek tárolására.)

Két Performance mód, Preselect mód és Stomp mód közül választhatunk élő játék során. A Performance módok valamelyikével színpadon zökkenőmentesen válthatunk a hangzások között, a Preselect funkció pedig lehetővé teszi, hogy csendben keressünk az eltárolt patch-ek között, mialatt az éppen használt beállítás továbbra is aktív marad. Stomp módban az egyes effekteket, mint külön- álló egységeket kezelhetjük.

 

Zoom G1 FOUR Battary_575.jpg

Nem csak lábbal

A két új Zoom multieffektet úgy alakították ki, hogy nem csak lábpedálként, hanem pl. felvételnél, kézzel kezelve, a számítógép mellett is kényelmesen használható legyen. A G1 FOUR/G1X FOUR működéséhez mindössze négy AA elem szükséges, de üzemeltethetjük az opcionálisan megvásárolható Zoom AD-16 AC adapterrel, vagy USB-n keresztül is. Az USB port firmware frissítésre, és a Guitar Lab programhoz való csatlakozásra is szolgál.

 

Zoom G1X FOUR Rear._700x.jpg

A 6,3 mm-es jack ki- és bemenet mellett egy 3,5 mm-es sztereó AUX bemenet is található a pedál hátoldalán, ezen pl. okostelefont csatlakoztathatunk az effekthez. Az új Zoom multieffektek meglehetősen kisméretűek, súlyuk elem nélkül mindössze 340 és 610 gramm, vagyis könnyen elférnek akár egy puha gitártok külső zsebében is.

 

 

Tájékoztató ár:
G1 FOUR: Mezzoforte Hangszeráruház
G1X FOUR: Mezzoforte Hangszeráruház

A Zoom európai és hazai forgalmazója a Sound Service.