zenesz_logo.png



Az LD Systems bemutatta FX 300-as effektprocesszorát, melyben 16 csúcskategóriás digitális effekt áll rendelkezésünkre, de ez az eszköz több, mint egy effektprocesszor, mert egy egyszerű kétcsatornás keverőként is funkcionál.

LDFX300_1 700x.jpg

 

A kompakt, könnyen kezelhető eszközzel egyfelől effektezni tudjuk az énekmikrofont, és egy hangszert – legyen szó elektromos, elektroakusztikus gitárról, vagy billentyűs hangszerről – másfelől kétcsatornás keverőként is használhatjuk.

Az FX 300 16 különböző 16-bites digitális effekt presetet kínál, köztük több különféle delay-t, reverbet, kórust és ezek kombinációit. Két bemenetet kapunk, egy XLR / TRS kombó mikrofon bemenetet, ami 48 V fantomtápot is biztosít, így kondenzátor mikrofont is használhatunk, és egy 6,3 mm-es nagyimpedanciás, alacsonyzajú jack hangszerbemenetet. Ennek bőséges dinamika tartaléka biztosítja, hogy ne kelljen aggódnunk a jel torzítása miatt.

 

LDFX300_7 450x450.jpg

Mindkét csatornához GAIN, TONE és FX SEND szabályzók tartoznak, a GAIN nem szorul magyarázatra, a TONE potit jobbra tekerve 7 dB-t emelünk, balra tekerve 8 dB-t csökkentünk a 10 kHz-es tartományban. Az FX Send pedig az adott csatornán a kiválasztott effekt szintjét állítja.

A Master szekcióban találjuk az effektválasztó kapcsolót, és a Mix Out potmétert, ami az effektezett jel kimenő szintjét szabályozza. Az eszközt egy Mute FX és egy Mute all pedállal is ellátták, ami egy okos megoldás, mert a Mute FX pedállal némíthatók az effektek és így például beszédnél, konferálásnál effektek nélkül tisztán sokkal érthetőbb lesz a hang. A mikrofon vagy hangszer jelének a kimenetre jutását a Mute all pedállal akadályozhatjuk meg, különösen praktikus a szünetekben, műsorszám végén, hangolásnál.

 

LDFX300_4 600x.jpg



A hátsó panelen találjuk a szimmetrikus XLR kimenet és az aszimmetrikus jack kimenet tásaságában az effekt send/return sztereó jack aljzatát, amivel külső effektet inzertálhatunk a hangszercsatornába, és itt helyezték el a már említett 6,3 mm-es jack és XLR / TRS kombó bemenetet is.

A készüléket üzemeltethetjük a tartozék hálózati adapterrel, de 9 V-os elemről is öt órán át üzemképes, így az LD Systems FX 300 olyan helyekre is elkísérhet, ahol nincs hálózati csatlakozó a láthatáron, így például tökéletes társa lehet a hordozható LD Systems MAUI® 5 GO PA rendszernek. Az elemtartót az effekt alján, egy könnyen nyíló házban helyezték el, és ugyanitt rögzítő pontokat is kialakítottak, az opcionálisan megvásárolható mikrofonállvány adapter (VIBZMADAPTOR) részére.

 

ls-ldfx300set-f 600 cr.jpg

 

Az LD Systems hazai forgalmazója, az Elimex, az LD Systems FX 300 egységet szállítótáskával és hálózati adapterrel, készletben árulja, ára 69 242.- forint.

 


Technikai specifikáció: Elimex