zenesz_logo.pngA DiMarzio PAF 36th Anniversary hangszedői hatalmas sikert arattak, de úgy látszik a DiMarzio-nál úgy gondolták, még ezt is felül tudják múlni. Így bemutatták új PAF Master Bridge és Neck pickupokat.

 

 

Valamikor az 50-es évek közepén a Gibson mérnöke, Seth Lover készítette az első humbucker hangszedőt, hogy kiküszöbölje az egytekercses pickupoknál jelentkező zajt. A PAF elnevezés onnan származik, hogy az új hangszedők még nem kaptak nevet és a Gibsonnál a pickupok aljára ráírták, hogy Patent Applied For, vagyis szabadalmazásra beadva. Ennek a kifejezésnek a rövidítése a PAF, és ez a három betű azóta a vintage humbucker hangszedők állandó jelzőjévé vált.

 

A DiMarzio PAF Master hangszedőit Paul Gilbert mutatja be nagyon látványosan és szórakoztatóan. Elmeséli, hogy megjelent Stone Pushing Uphill Man című új albuma, közben kellemes rock és blues riffekkel érzékelteti az új PAF Master pickupok tudását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A PAF Master Bridge (DP261) tiszta, világos hangú, rendkívül dinamikus pickup, ami jól követi a gitárjáték dinamikai finomságait, ugyanakkor csendes. Paul Gilbert bemutatja, milyen komoly dinamikai tartalékok vannak a PAF Master Bridge-ben, szerinte ez a hangszedő ideális rock zenéhez.

 

A DiMarzio PAF Master Neck (DP260) telített, dús, lágyan éneklő, hosszú lecsengésű magas hangokkal. A nyaki hangszedőknél fennáll a veszély, hogy túl lágyan szólnak, azonban a DiMarzio PAF Master Neck kiválóan találja meg az arányt a meleg és a harapós, dögös megszólalás között.

 

Mindkét modellt különböző anyagú és színű burkolattal, és nyitott kivitelben is gyártja a DiMarzio.

 

 

 

 

 humbucker_350_kĂśrbe.jpg

 

PAF® Master Bridge DP261
Vezetékek: 4 szálú (1 opcionális vezeték)
Mágnes: Alnico 4
Kimenet: 278 mV
Ellenállás: 7,69 kOhm
Megjelenés éve: 2014

 

 

 

 

 

PAF® Master Neck DP260

Vezetékek: 4 szálú
Mágnes: Alnico 5
Kimenet: 193 mV
Ellenállás: 7,37 kOhm
Megjelenés éve: 2014

 

 

 

 

 

                      A humbucker felépítése

 

 

Bővebben: DiMarzio
Hazai és erurópai forgalmazó: Sound Service