zenesz_logo.pngA BG250 korábbi sikerén felbuzdulva a TC Electronic bejelentette, hogy teljesen új kombó sorozatot dob piacra.

tce-bg-family-towers-white700.jpg

A BG250 korábbi sikerén felbuzdulva a TC Electronic bejelentette, hogy teljesen új kombó sorozatot dob piacra, melyeknél a három elsődleges szempont a szállíthatóság, a könnyű kezelhetőség, és természetesen a hangzás. Az új BG250 kombó sorozat négy modellből áll, melyek csak a hangszóró konfigurációban térnek el egymástól. Mindegyik teljesítménye 250 W, mindegyik jellemzője a TonePrint funkció, a beépített hangológép, és az intelligens EQ, de megőrizték azokat a tulajdonságaikat, melyek a BG250-et oly sikeressé tették, vagyis a rendkívül könnyű súlyt, és a szállíthatóságot.

 

A sorozat tagjai az 1x12”-os hangszóróval szerelt, az 1x15”-os hangszóróval szerelt és a 2x10”-os hangszórókkal szerelt változatok, melyekben még egy 1”-os egyedi gyártású piezo magassugárzó is helyet kapott. Kicsit kilóg a sorból a 2x8”-os hangszórókkal gyártott kombó, amire viszont azt mondhatjuk: „szerelem első bekapcsolásra”.

 

 

tce-bg250-208-persp_500.jpg

 

BG250 - 208

 

 

 

Az 1x12-es feszes, erőteljes hangot produkál, sok magassal és középpel. Az 1x15-ös már kicsit „durvább”, több mélyhanggal. A 2x10-es verziónak meleg, erőteljes és vastag hangja van, anélkül, hogy a közép, vagy magas frekvenciák hiányoznának belőle. A 2x8-as hangja talán a legjobb karakterisztikájú, szép és tiszta, ugyanakkor megvan benne a kellő dübörgés.

 

 

tce-bg250-210-persp_500.jpg

 

BG250 - 210

 

 

 

További jellemzők a beépített, 6 húros basszushoz fejlesztett hangológép, az AUX bemenet például MP3 lejátszóhoz, fejhallgató kimenet, szimmetrikus DI kimenet felvételhez, vagy PA rendszerhez csatlakozáshoz, és a lábkapcsoló csatlakozó.

 

A BG250 kombókra – a dual Bass TonePrint képességnek köszönhetően – signature effektek tölthetők le. Ez azt jelenti, hogy a legjobb basszusgitárosok által használt, előre elkészített effekteket egy ingyenes okostelefon alkalmazással (iOS/Android) a gitáros az erősítőre töltheti. Nyolc féle effekt közül lehet választani (Chorus, Flanger, Octaver, Vibrato, SpectraComp, BassDrive). Az opcionális, három gombos lábkapcsolóval játék közben lehet ezeket váltani, vagy kikapcsolni. Folyamatosan bővül a TonePrint zenészek névsora, mint például Nathan East, Mark King, Duff McKagan és Richard Bona, az ő fizetős effektjeiken kívül számos effekt ingyen is letölthető.

 

 

 

tce-bg250-210-top650.jpg

BG250 - 210 

 

Morten Ehlers, a TC Electronic basszus részlegének kereskedelmi igazgatója elmondta: „Az eredeti BG250 kombó sikere alapvetően meghatározta számunkra a követendő utat. Most ezt követjük, különböző hangszóró konfigurációkkal.  Meglehetősen keményen dolgoztunk, hogy összehozzuk mindazokat a jellemzőket, tulajdonságokat, melyekről erősítőink híresek. A hangszín, a speciális feature set, és a megfelelő teljesítmény, különböző méretű hangszórókkal, annak érdekében, hogy minden basszusgitárosnak megfelelő kombót tudjunk kínálni, akár gyakorlásra, akár színpadi, vagy stúdiómunkához. Úgy érzem megcsináltuk!”

 

 

 

 

 

 

Javasolt kiskereskedelmi árak:

 

BG250-112 – 349 EUR

BG250-115 – 399 EUR

BG250-208 – 499 EUR

BG250-210 – 549 EUR

 

Bővebben: https://www.tcelectronic.com/bass/combos/