zenesz_logo.png



A BG250 basszus kombó a TC Electronic két újításának – TubeDrive és TonePrint – köszönhetően valóban különleges darab.

 

96671_l_650.jpg

 

A TC Electronic BG250 nem csak egy teljesítményéhez képest rendkívül könnyű, kiváló hangú basszus kombó, hanem a TC Electronic két újításának – TubeDrive és TonePrint – köszönhetően valóban különleges darab.

 

A TC Electronic BG250 ultra könnyű basszus cucc 250 W-ot tud, mindezt egy „D” osztályú erősítő, egy 15”-os mélyhangszóró és egy piezo magassugárzó segítségével.

 

 

Ami a kezelőszerveket illeti, megtalálható a szokásos GAIN, BASS, TREBLE, MIDDLE és MASTER VOLUME, de van még valami új, egy TUBEDRIVE poti. Ezzel – illetve a mögötte lévő áramkörökkel – előállítható a hagyományos, meleg, csöves basszuserősítő sound. A TUBEDRIVE-ot úgy tervezték, hogy mind a csöves előerősítő, mind a csöves végfok hangját emulálja. A finom csöves hangzástól kezdve, a crunch-os hangon át, egészen az overdive-os hangzásig szabályozható a mértéke.

 

 

bg250-panel_670.png

 

A rendkívül gyors, kifejezetten négy/öt húros basszusra tervezett hangológép az előerősítő részbe került, folyamatosan aktív, de a kezelőpanelen, vagy a lábkapcsolóval kikapcsolható.

 

 

A TC TonePrint technológiájának köszönhetően a TC Electronic BG250 az első olyan erősítő, mely lehetővé teszi, hogy a gyárilag beépített effektet – ez egy kórus effekt – a zenész lecserélje, és másikat válasszon helyette. A forradalmian új TonePrint technológia segítségével a legjobb basszusgitárosok által használt, és előre elkészített effekteket egy ingyenes okostelefon alkalmazással (iOS/Android) a gitáros az erősítőre töltheti. Nyolc féle effekt közül lehet választani (Chorus, Flanger, Octaver, Vibrato, SpectraComp, BassDrive), de egyszerre csak egy effektet tud az erősítő fogadni. (Lásd: lenti videó.)

 

 TC_Electronic_BG250_021FIN_5431b3fa78_1ad41f5d7c.jpg

 

 

Ezeken felül találunk AUX bemenetet, például MP3 lejátszó csatlakoztatásához, fejhallgató kimenetet gyakorláshoz, míg a szimmetrikus XLR vonalkimenet nagyon praktikus felvételnél, vagy akár színpadi játéknál.

 

 

Specifikáció

 

TonePrint® – lecserélhető effekt
250 W teljesítmény
Beépített basszus hangoló
TubeDrive – csöves elő- és végerősítő emuláció
TC Bass Chorus effekt
AUX bemenet gyakorláshoz
Fejhallgató kimenet
Szimmetrikus XLR vonalkimenet, pre EQ/post EQ kapcsolóval
USB bemenet
Lábkapcsoló funkciók: TubeTone, hangoló és TonePrint®
Egyedi 15”-os  hangszóró
Egyedi 1”-os magassugárzó
Méret: 462 x 620 x 380 mm
Súly: 16 kg

 

 

 

 

Az alábbi linken számos hangmintát és további videókat lehet találni, érdemes megnézni...

https://www.tcelectronic.com/bg250/