zenesz_logo.pngWolf Katit most hétvégén A Dal színpadán hallhatja a közönség, miután a 2015-ös versenyben a legjobb 30 közé került a „Ne engedj el!” című száma.

 

Azért indulok egyrészt, mert a Ne engedj el! című új dalomat én is, és a szerzők is nagyon jó, izgalmas és erős dalnak érezzük, amit szívesen megmérettetünk, másrészt, aki egyszer már járt az Eurovízión, az tudja, micsoda fantasztikus élmény, amiért érdemes versenyezni!

 

image002.jpg4 évvel ezelőtt Wolf Kati az eddigi legsikeresebb dalával a „Szerelem, miért múlsz?” című szerzeménnyel képviselte Magyarországot a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen, Düsseldorfban. Érdekesség, hogy 2012-ben már zsűritagként is szerepelt a műsorban, most mégis újra énekesként jelentkezett. A mostani produkció különlegessége, hogy külföldi alkotók írták és ajánlották a magyar énekesnek.

 

„Eredetileg nem a dalfesztiválra készült az dal. Amikor az eredeti demo felvételt megkaptam a svéd szerző-triótól, már akkor nagyon tetszett, aztán  amikor Krajczár Péter fantasztikusan meghangszerelte, és Major Eszter gyönyörű szöveget írt rá, kiteljesedett a dal. Én nagyon hiszek benne! 

 

A „Ne engedj el” című szám angol verzióját először tavaly novemberben Londonban hallhatta a közönség, az EuroFestre meghívott Wolf Kati itt tartotta a dal premierjét.

 

„A "Ne engedj el!" a szerelemről szól természetesen, mint minden. Örök érvényű érzelmeket hordoz: amikor a másik nem biztos a dologban, akarja, vagy nem ezt a szerelmet, és mindketten érzik a vihar közeledtét. Eszter ezzel a dalszöveggel pontosan azt írta bele, amit elképzeltem. A nagyon sajátos hangulatú svéd popzene nem véletlenül világhírű, én ebben is érzem azt az erős egyedi színt és misztikumot, ami a svéd dalokra annyira jellemző.

 

Wolf Kati a színpadon Bódis Boglárka tervezte Elysian ruhát fog viselni. Az énekes tavaly ősszel a Marie Claire Fashion Days kifutóján viselt először a divattervező által megálmodott ruhát.

 

„Most is elegáns, könnyed esésű, és mégis erős, karakteres ruhát készített nekem Bogi.”

 

A színpadképet és a háttérben vetített látványt Losonczi László Fegya álmodta meg.

 

 

 

 

 

Zeneszerzők: Krajczár Péter, Sebastian Zelle, Martin Angelicus

Szövegírók: Major Eszter, Linea Deb

 

Wolf Kati Facebook oldala