zenesz_logo.pngJúlius 9-én 21 órai kezdettel Rebecca Ferguson brit énekesnő koncertezik az Akvárium Nagy Halljában.

 

A tévéadókon egymást érik a tehetségkutató valóságshow-k, igazi tehetséget mégis nehéz találni. Olyan tehetséget, akinek nemcsak a hangja szép, hanem jelen is van a színpadon, aki megfelelő alázattal közeledik a karrierjéhez és akár egy divatlapba is elmenne modellnek. Rebecca Fergusonban megvan mindez. Eleve ritkán tűnik fel ennyire fényes hangzású klasszikus soul hang, de az angol énekesnő át is tudja adni az érzelmeket a dalokban, egyszerre tud nyers lenni, mégis sérülékeny, megközelíthetetlen díva és gyötrődő szerelmes.

 

Rebecca nem szállt el és nem tört össze a sikerrel járó kihívások során. Ezt talán annak is köszönheti, hogy biztos alapokon áll: a színpadon tökéletes előadóművész, de a legjobban akkor kapcsolódik ki, amikor két gyermekével játszik otthon, a háza kertjében. A díva szerepe tényleg szerep számára: annyira, hogy az otthoni életéről szólva mindig hangsúlyosan Beckynek nevezi magát, a képernyőre kerülve viszont már mindig Rebecca Fergusont látjuk.

 

Nagyobb botrányok sincsenek körülötte, bár egy befektetési társaság százezer dollárral átverte az első albumának sikere idején, de önsorsrontó sztorikról vagy nagy port kavaró pletykákról nem hallunk vele kapcsolatban. Viszont szép lassan, pár év alatt lelépi a legnépszerűbb R&B és soul énekesnőket, és minden különösebb vita nélkül tekintik Nagy-Britanniában jó barátnője, Adele utódjának.

 

 

 

rebecca-ferguson_fekvo.jpg

 

 

 

 

A hang és a tehetség tehát megvan, a biztos családi háttér is, a show biznisz őrült tempójának elviseléséhez, a szakma iránti alázat pedig adott az énekesnő történetéből. Rebecca 17 és 19 évesen szülte meg gyermekeit, ami akkor derékba törte induló énekesnői karrierjét. Amikor már nagyobbak voltak a gyerekek, akkor kezdett el jobb híján tehetségkutatókba jelentkezni. Több sikertelen próbálkozás után az X-Faktor hetedik szériájában tűnt fel, és mindjárt a döntőbe is jutott. Legnagyobb rajongója Adele volt, aki nézőként több mint 80 SMS szavazattal segítette Rebeccát a versenyben, és később is nagyban hozzájárult karrierje építéséhez.

 

 

 

6895E5B7C74535402716E2F977FEC506.jpg

 

 

 

A döntő után látszott csak igazán, hogy Rebecca Ferguson mennyire érti és érzi a show-t. Nem veszett össze a menedzsmenttel, nem nyilatkozott megvetően az X-Faktorról sem, helyette kihasználta a média ismertség biztosította lehetőségeket, és első albuma máris dupla platina státuszt ért el Nagy-Britanniában. Ezután már csak egy állomás marad egy brit énekesnőnek: Amerika. Adele hathatós támogatásával pedig Rebecca ezt az akadályt is sikeresen vette. Azóta egyre tudatosabb a producerek választásakor, és profi szakmai munkával még jobb dalokat készít. Az I Hope és a Glitter & Gold sokmilliós nézettséget hoztak a videómegosztókon, Rebecca Ferguson nemzetközi slágerekkel halad a világsztár státusz felé.

 

Pályájának ebben a szakaszában még testközelből láthatjuk és hallhatjuk egy klubban, ami egész biztosan nem mindennapi élmény lesz. Legközelebb, ha újra Budapestre látogat, már jó eséllyel egy aréna színpadán lép fel, és aki ott lesz, az elmondhatja majd, hogy már nem ugyanazt a produkciót látja, mint amikor 2014. július 9-én az Akvárium Klub NagyHalljában látta Rebeccát.

 

 

 

 

 

 

Online jegyek a fesztivaljegy.hu és a ticketportal.hu oldalon kaphatók.
Jegyárak: 7500 / 8900 Ft

Akvárium Klub