zenesz_logo.pngJúnius 20-án a Szilvuplé Varietében mutatja be Balkánaán című új lemezét a Davies Korner.


Davies Korner BalkĂĄnaĂĄn700.jpg

 

 

Juhász Tomi - a Szegény anyám, ha látnám című könyv társszerzője – ezúttal zenekarával, a Davies Kornerrel készül tabudöntögetésre.

 

A június 20-án megjelenő Balkánaán című lemez a könyvben is előkerült problémákkal: az integrációval, a toleranciával, a világban való érvényesüléssel foglalkozik.

 

Az album zeneszerzője és a Davies Korner vezetője, Juhász Tomi szerint ezek a dalok a mai huszonéves generációról szólnak.

 

 

DK_700_o.jpg

 

 

„Mi a rendszerváltás gyermekeiként illúziókkal indultunk az önmegvalósítás útján, és nem számítottunk se rögökre, se kátyúkra. Rövidesen kiderült, a mai társadalmi, politikai feszültségek közepette nincs sok esélyünk. Sokan közülünk megunták ezt az állapotot és oda mentek, ahol a helyiek az illúzió szó helyett az elérhető cél kifejezést használják.

 

Vakként kilátástalan környezetben élni még bonyolultabb. Amikor a többségnek is van elég baja magával és egymással, a fogyatékosok, a szegények, a cigányok, a nők és más kisebbségek gondjaival már végképp senki sem foglalkozik. Így pedig olyan helyre tartunk, amitől egyre távolabb szeretnénk igazából jutni. Erre hívjuk fel a figyelmet a Balkánaán című albummal.”

 

 

dk2.jpg

 

Az albumot június 20-án, pénteken 20:30-kor mutatja be a zenekar a Szilvuplé Varietében.

 

Egy kis ízelítő a lemezről:

http://davieskorner.bandcamp.com/track/karambol

http://davieskorner.bandcamp.com/track/akkor-m-r-nem-rdekel

 

Davies Korner Facebook oldal