zenesz_logo.pngOláh Krisztián Trió a Moha Caféban, Wastaps az Almárium Gasztró Jazz & Blues Clubban.

 

OlahKrisztian700.jpg

 

 

2012 augusztusában Moha Jazz Fridays címmel útnak induló koncertsorozat keretén belül minden hónap utolsó péntekén találkozhat a közönség a zenekarral a Moha Kávéházban. A 2011. január óta koncertező zenekar rendszeres fellépője a magyarországi kluboknak. Oláh Krisztián a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium klasszikus zongora tanszakának végzős hallgatója.

 

A zenekar bőgőse, Schildkraut Vilmos szintén a klasszikus zene tanszakon kezdte tanulmányait, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-bőgő szakára, ahol Csuhaj-Barna Tibor tanítványa lett.

 

Serei Dániel jazz-dobon szintén a Zeneakadémia hallgatója. Az Oláh Krisztián Trión kívül számos formációban, színházi produkcióban közreműködik dobosként és zeneszerzőként.

Az Oláh Krisztián Trió repertoárjában megtalálhatóak a zenekar saját szerzeményei, régi jazz örökzöldek, modern bebop számok, vagy akár klasszikus zenei és egyéb darabok újraértelmezései. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán közös improvizáció, amely igazán izgalmassá teszi minden koncertjüket.

 

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos - nagybőgő, Serei Dániel - dob

 

Kezdés: 19:30-kor, a belépés ingyenes.

 

Moha Kávéház és Kultúrtér, 1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

Asztalfoglalás: +36 1 209 0658

www.facebook.com/MohaCafe

http://mohacafe.hu/programok/jazz/

 

 

 

 

 

almĂĄrium700_o.jpg

 

 

Az Almárium Gasztró Jazz & Blues Club tavaly nyár vége óta működik, mint koncerthely, és mint igazi gasztronómiai élményt nyújtó „Gasztro Art” bisztró. Az eltelt közel egy év alatt a magyar jazz-élet színe java játszott már az Almáriumban, de a Horánszky utcai koncerthely nem csak a jazz képviselőinek ad otthont, hanem olyan formációknak is, melyeknek zenéje inkább a blues, a soul, a funky és a jazz-rock műfajához áll közel.

 

 

 

 

wastaps_oldbuda fekvo_700.jpg

 

 

 

Május 30-án, pénteken 20 órai kezdettel a Wastaps lép fel az Almáriumban akiknek a zenéje a feketék zenéjéből táplálkozó, soulos, funkys és jazz-rockos elemeket tartalmazó saját muzsika. A zenekar az 2011-es újra összeállását követően megjelent két CD-je, a Bolond világ és a Körforgás című lemezek anyagát, valamint nagysikerű funky és soul nóták invenciózus feldolgozásait játssza, de elhangzanak dalok a Wastaps most készülő harmadik lemezéről is.

 

Az Almárium Gasztró Jazz & Blues Club külön vonzereje – a gasztronómiai élvezetek mellett – a hangulatos kerthelyiség, ahol a nyári melegben is kellemes körülmények között lehet színvonalas, izgalmas zenét hallgatni.

 

A koncert 20 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

Almárium Gasztró Jazz & Blues Club, 1085 Budapest, Horánszky utca 5.