zenesz_logo.pngMájus 10-én, szombaton 20 órától a New Orleans Music Clubban a Wastaps koncertezik, vendég Soltész Rezső.

 

 wastaps layer hosszu logos_700.jpg

 

 

A Wastaps, a fekete zene egyik jeles hazai képviselője valamikor a 70-es évek elején kezdte, amikor a funkyt és a később azt tömegcikké silányító disco zenét még nem találták fel, de Miles Davis (Bitches Brew) és Billy Cobham (Spectrum) már lerakták a jazz-rock alapjait.

 

A Wastaps elsők között játszott soul, majd funky zenét, de a fekete zene más ágaiba, valamint a fúziós zenébe és a jazz-rockba is belekóstoltak. Tehették, hiszen 2-3 fúvós mindig volt a bandában, kiváló hangú frontemberek álltak a zenekar élén, és az akkori fiatal „Jazztanszakos nemzedék” – többek között Baló István, Hetényi Kálmán, Vincze Zoltán, Várkúti Géza, Fekete Samu Tibor – erősítették a csapatot.  A saját szerzeményekben is megjelentek a fekete zene műfaji elemei, a 70-es évek végétől dalaikat rendszeresen játszotta a Magyar Rádió, gyakran tűntek fel a TV képernyőjén is. Kislemezük jelent meg, sokat koncerteztek itthon, a környező országokban is megfordultak, egy dolog azonban kimaradt az akkori Wastaps életéből: a nagylemez.

 

2011-ben több mint húsz éves szünet után a Wastaps a külföldön Charly Nice néven sikeres karriert befutó korábbi énekes-szaxofonosával, Szép Károllyal és néhány eredeti tagjával újra összeállt, és még abban az évben elkészítették 12 új dalt tartalmazó albumukat, melynek címe: Bolond világ. A lemez dalait hallgatva egyértelmű, hogy a zenekar tagjai nem akartak elszakadni a fekete gyökerektől, soulos, funkys elemeket, helyenként a jazz világát idéző harmóniákat, improvizációkat tartalmazó zenéjükkel igyekeznek megidézni múltat és jelent. Zenéjük, ha úgy tetszik, fekete és fehér, vad, majd lágy, vidám és olykor lírai.

 

2013-ban Körforgás címmel négyszámos maxi CD-t jelentetett meg a Wastaps, pillanatnyilag pedig harmadik lemezükön dolgoznak. 2013 év végére elkészült a zenekar harmadik videoklipje is a Búcsúdal című dalukra.

 

 

101_6136_resize_700.jpg

 

Play That Funky Music White Boy 1. -  Szép Károly, Brindzik József, Keres Tibor

 

 

A 2012 elején megtartott lemezbemutató koncert óta a zenekar folyamatosan koncertezik, fesztiválokon lép fel. A 2014-es tavaszi fellépések egyik jelentős állomása a New Orleans Clubbeli est, ahol a zenekar vendége Soltész Rezső lesz. A koncertet a Klubrádió támogatja, és része a rádió által januárban megkezdett sikeres sorozatnak, melynek a New Orleans Music Club ad otthont. Ezen az estén a Bolond világ és a Körforgás legsikeresebb dalai mellett ismert funky és soul nóták feldolgozásait játssza az együttes, de a készülő harmadik lemezről is elhangzanak dalok.

 

 

20131102_4908mod_400.jpg

 

Play That Funky Music White Boy 2. - Szép Károly 

 

 

A Wastaps tagjai: Szép Károly (Charly Nice) ének – szaxofon – fuvola, Brindzik József – billentyű, Keres Tibor – gitár, Nagy István – basszus, Szendrey István – dob.

 

Jegyárak: elővételben 1 700 Ft, a helyszínen 2 000 Ft.
Jegyértékesítés: a New Orleans Clubban (1066 Budapest, Lovag u. 5.), a Láng Téka Könyvesboltban (1137 Budapest, Pozsonyi út 5.), a Klubrádióban (1037 Budapest, Bokor u. 3.-5.), a jegy.hu és a zeneszöveg.hu oldalon.

 

Kapunyitás és vacsorázási lehetőség 18.30-tól, koncertkezdés: 20 órakor.

Asztalfoglalás: 06-1-269-49-51

 

További információk:

 

http://www.neworleans.hu/musor/

http://wastaps.hu/

https://www.facebook.com/wastapsband

 

- Fotók: Mönich László -