zenesz_logo.pngMég nem Éden címmel április közepén jelenik meg a hazai klub- és fesztiválvilág egyik legsikeresebb zenekara, a Kowalsky meg a Vega új nagylemeze.

 

kowa10_park_foval_130817_nmcs_051_700.jpg

 

 

A Kowalsky meg a Vega immár közel két éve ismét legismertebb felállásában - Jimmy (Szórád Csaba - basszusgitár) és Soci (Vajda Péter - dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok - dolgozik és járja az országot, óriási sikerrel. Tavaly új dalokat jelentettek meg, nagy sikerű jubileumi koncertet adtak, s megjelent egy könyv, valamint egy DVD is. Az új év viszont már az új nagylemezé.

 

Az új nagylemezé, melyről több dalt, az „Amilyen hülye vagy én úgy szeretlek” című számot, az „Ami fontos” című dalt és a „Hulla-józant” - s persze a hozzájuk tartozó klipeket - már megismert és megszeretett a közönség. A Még nem Éden tizenkét új Vega-dalt tartalmaz, s a zenekar szerint - bár, ahogy mondják, ilyet minden zenekar mondott már, mégis, ők ezt most igen komolyan gondolják - ez a Kowalsky meg a Vega történetének legjobb munkája. A tavaly bemutatott számok mellett a lemezen vannak dalok, melyeket a közönség már régebbről ismerhet: ilyen a címadó szám, a „Mosolydal” és a „Bölcsődtől a sírodig” című szerzemény.

 

"Azt gondoljuk, hogy tizenkét olyan szerzemény került fel a Még nem Édenre, melyek közül bármelyik lehetne kislemez. Sokszor hallhatjuk ezt előadóktól egy-egy új album megjelenésekor, ám mivel mi eddig ilyet soha nem mondtunk, s most azonban teljes szívünkből így érzünk, engedtessék meg, hogy így jellemezzük a Még nem Édent: a Kowalsky meg a Vega történetének eddigi legjobb nagylemeze!" - mondja Kowa.

 

 

Még nem Éden lemezborító600.jpg

 

 

 

A lemez Debrecenben az MMP stúdióban készült, ismét Moszi vezénylete alatt, a borítókép Kowa ötlete alapján készült, az első vázlatot is ő készítette, ebből került kidolgozásra a lemezborító, mely eredetileg egy napszimbólum, de a kígyók, a szív (élet), a koponya (halál), az ördög (rossz) és angyal (jó) motívumok összefoglalják mindazt, ami meghatározza az emberek mindennapi életét. A lemez címe erre: ahol élünk, az még nem éden, azonban a megfelelő irányultsággal azzá válhat.

 

A lemez kizárólag MOL-kutaknál (összesen 200 helyen, többek közt szinte minden fontosabb városban, határmentén, autópályákon, fürdővárosokban és a Balatonnál) megvásárolható, rendkívül vásárlóbarát, 990 forintos áron - a kiszállítások országszerte már április második hetében megkezdődtek.

Az új albummal párhuzamosan egyébként egy Még nem Éden-pálinkasorozat is a piacra került, a Tokaj Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra (www.tokajilikor.hu) jóvoltából. A kiváló minőségű, Tokaj-hegyalján termett gyümölcsök felhasználásával készült prémium pálinkacsalád három tagja a Kowalsky almapálinka, Kowalsky vilmoskörte pálinka és egy helyi különlegesség, a Kowalsky Tokaji Sárgamuskotály szőlőpálinka. Az üvegek egyedi megjelenését a zenekar logójával ellátott aranycímkék adják!

 

A lemezt a zenekar országos turnén mutatja be - tavasszal klubkoncerteken, később fesztiválokon és más szabadtéri rendezvényeken. Dedikálásra két alkalommal kerül sor: Debrecenben április 18-án, a budapesti Barba Negra Trackben pedig június 13-án.


http://www.kowa.hu/
https://www.facebook.com/kowalskymegavega