zenesz_logo.pngAz alábbiakban a Musikmesse néhány érdekesebb eseményére szeretnénk felhívni a figyelmet.

 

Swazoon-33-X3_700.jpg

 

 

Már csak pár nap van hátra a 2014-es Frankfurti Musikmesse kapunyitásáig, ezért szeretnénk néhány, a vásárhoz kapcsolódó érdekességről tudósítani. Elsőként talán azt említenénk meg, hogy a John Lennon Educational Tour Bus – amiről korábban mi is írtunk – itt kezdi meg 2014-es európai turnéját.

 

 

 Elburg_NL-4-X3_700.jpg

 

 

 

Erről a projektről azt kell tudni, hogy Amerikából indult és tulajdonképpen egy nonprofit mobil stúdióról van szó, ami leginkább egy turnébuszhoz hasonlítható. A buszon három korszerű audió, és HD videó stúdió kapott helyet, álló helyzetben pedig a busz színpaddá alakítható. A kezdeményezés több mint 15 éve indult Amerikában és azóta is óriási sikerrel működik. A Lennon Educational Tour Bus projekt később átkerült Európába is, ahol kontinens-szerte elérhető közelségbe hozza az általános- közép- és főiskolás fiataloknak a digitális média (audió/videó) készítés lehetőségét.

 

 

 

Swazoon-26-X3_700.jpg

 

A Musikmesse nyitva tartása alatt – március 12-től 15-ig – a Lennon Bus mindennap megtalálható lesz a vásár területén.

 

 

 

 

StarseitenbildMai700.jpg

 

 

Egy másik esemény, amely sok érdeklődőt vonzhat, a negyedik www.drums.de Music Award döntője, amelyre a Frankfurt Festhalle-ban kerül sor a Musikmesse nyilvános napján, március 15-én, 13 órai kezdettel.

 

Ennek a versenynek, illetve a díjnak az a lényege, hogy zenészek szavazhatnak zenészekre, így feltörekvő előadók, bandák és sztárok elvileg egyenlő eséllyel indulnak. A versenyzők a dal, az előadás, és a muzikalitás alapján kerülnek elbírálásra, nem az eladott lemezek száma alapján.  A döntőbe való bekerülés 50%-ban egy szakértő zenészekből álló zsűri, 50%-ban a közönség kezében van, akik a www.drums.de oldalon szavazhatnak kedvenceikre.

 

 

 

 1393602947568.jpg

 

Az elektronikus zene rajongóit a Mixmag Magazin invitálja kiállítási standjához, ahol sztár előadókkal, DJ programokkal, technikai újdonságokkal és sok más érdekességgel várják az elctro pop kedvelőit.

 

 

 

 

a8d643-featured-original_700.jpg

 

 

A Fender cég sem csak termékeivel lesz jelen a vásáron, hanem programokat is kínál az érdeklődőknek. Március 14-én nem kisebb nagyság, mint Jeff Beck  lép fel a Fender Stratocaster megalkotásának 60. évfordulója alkalmából.

 

 

Az itt felsorolt rendezvényekkel korántsem teljes a kiállítás programja, azonban ebből az ízelítőből is érzékelhető, hogy a Frankfurti Musikmesse nem csupán hangszerkiállítás és vásár, hanem a zeneipar igazi ünnepe.

 

A Franfurti Musikmesse eseményeiről bővebben, klikk ide!