zenesz_logo.pngA jellegzetes stílusjegyekkel rendelkező The Challenger In Pieces zenekar ismét mérföldkőhöz érkezett, a banda „Far Far” című dala is hozzájárul a héten a mozikba kerülő új magyar szuperfilm, a „Megdönteni Hajnal Tímeát” sikeréhez.

TheChallengerInPieces_700.jpg

 

 

Hogy pontosan melyik jelenetben hallhatjuk a dalt, az legyen meglepetés, annyit megsúgunk, hogy a srácok zenéjétől még Hajnal Timi is beindul! Azonban, hogy a pénteki premierig kielégítsük mindenki kíváncsiságát, a zenekarról elárulunk néhány érdekességet.

 

Az angolszász popzene és az elektronika határterületein mozgó zenekar eredetileg 1998-ban alakult, a közönség akkor CH.I.P  néven  ismerhette  őket.  A 2000-es évek elején dalaik a magyar zenei tévécsatornák slágerlistájának tetejéig meneteltek, majd több ezer ember előtt játszottak a Simply Red előzenekaraként az Arénában. A banda 5 év szünet után új gitárossal kiegészülve állt össze újra és immár „The Challenger In Pieces” néven alkotnak.  Nemrég publikáltak egy kislemezt, ami magán viseli a tipikus CH.I.P  hangzás  stílusjegyeit,  olyan  muzsikát  játszanak,  amire  biztosan  felkapják a fejüket a hallgatók.

 

Néhány vélemény a szaksajtóból:

 

„Gitár és elektronika, letisztult basszusgrúvok és Magyarország egyik legszínesebb, legjobb énekhangja.” (WAN2 magazin)

 

„Igazi gyöngyszem a hazai popéletben.” „Mind hangzásában, mind dallamvilágában világszínvonalú.”  (EST.hu)

 

És így vall a zenekar: 

 

„Rengeteg zenét hallgatunk, egyszerűen gyönyörködtet minket a változatosság, de meggyőződésünk, hogy amit csinálunk, az alapvetően popzene.  Egyszer underground pop,  máskor dream pop,  aztán stoner pop,  pszichedelikus  pop  vagy krautrock. Táncolható, mégis érdekes, elgondolkodtató popzene.”

 

„Sundown” című dalukhoz a srácok nemrég forgattak egy fergeteges hangulatú videót Gömör Tamás rendező segítségével, ami a farsangi „you tube házibulik” sztárja lehet, hiszen a fiúk őrült jelmezekben álltak a kamerák elé.

 

 

 

 

 

Ingyenes letöltés és meghallgatás

További videók

Facebook 
A „Far Far” című dal itt hallgatható meg