zenesz_logo.png
A Duna-menti országok fiatal zenészei fognak össze az egységért – debütál a D10 - Duna Projekt.

„A Duna a világ legnemzetközibb folyója. Sokat mesélhetne nekünk a múltról, de ami a lényeg: közös! Egymás mellett élünk, és szeretnénk megélni a szépségét mindennek, ami közös bennünk, és mindennek, amiben különbözünk. Ehhez pedig az egyik legszebb eszköz áll rendelkezésünkre: a ZENE” – írja Bolyki Tamás, a D10 - Duna Projekt művészeti vezetője.

Mind a tíz Duna-menti országból egy-egy tehetséges előadót kértek fel, hogy írjon dalt a Dunáról. A folyó minden előadó esetében más-más érzéseket hozott felszínre, más-más zenei motívumok jelennek meg a dalokban, sőt, stílusában is sokszínű műsor állt össze.

A dalokat Magyarországon vették fel az előadók a Bolyki Tamás Quartet kíséretével. A szólisták itt találkoztak először a quartettel, de ezt megelőzően hónapokon keresztül zajlott a felkészülés interneten keresztül.

 

 

A The Vein of Europe című album Simon Plötzeneder, osztrák trombitás, zeneszerző dalával debütál, amelyben Simon ötvözi a latin, a balkán és jazz zenei stílusokat, de a Kék Duna keringőből is ihletet merít. A teljes album felvezetéseként három dal jelenik meg, melyből az első mától elérhető a ProVibe Studio YouTube csatornáján, hallgassák szeretettel: Bolyki Tamás Quartet feat. Simon Ploetzeneder - Gateway to the East

Bővebben a D10 - Duna Projektről
D10 - Danube Peoject: Facebook

Fotó: Bikali Sándor