zenesz_logo.png
Július 12. és 14. között rendezik meg az idei magyarföldi Fatemplom Fesztivált.

Az őrségi településen szabadtéri és templomi zenés programok, világi és egyházi előadások váltják egymást. A fesztivált minden évben a templom felszentelésének évfordulója alkalmából rendezik meg, melynek keretében ebben az esztendőben fellép többek között a Kaláka, Berecz András, a Csík zenekar, a Ripoff Raskolnikov Band, Vecsei H. Miklós és a Qjúb, Szirtes Edina Mókus és a 4 Bones, valamint a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák.

 

nysuj 750x


Neil Young Sétány

A Fatemplom Fesztivál célja, minőségi világzenei, népzenei és könnyűzenei produkciókat, valamint komolyabb, szakrális előadásokat nyújtani a Hármashatár térségében lakó, vagy kiránduló közönségnek. A népszerűbb produkciókat is magas zenei színvonalat képviselő, hiteles előadók mutatják be.

 

J4A6876 jo 750x


Kaláka

A hely adta légkört és hangulatot megőrizve állítják össze a szervezők a programot, és vasárnap pedig hagyományosan egy ökumenikus istentisztelet zárja a fesztivált, amin a különböző egyházak képviselői mellett a fesztiválon fellépő művészek is szolgálnak.

 

Ripoff 600x600


Ripoff Raskolnikov

Magyarföld Zala és Vas-megye határán a hármas határ közelében helyezkedik el. Kevés lélekszámú település, elrejtőzve a Zalai dombság és az Alpokalja találkozásánál.  A kis faluban Rátóti Zoltán volt a polgármester, aki közösségi összefogás segítségével először egy haranglábat, kultúr-pajtát, majd később egy fatemplomot is épített.  Templomot 2011-ben ökumenikus szertartással szentelték fel. Az épület azóta már a terület jelképévé vált, és nem csak a lelkileg elmélyülni vágyók keresik fel, hanem a környék nevezetes turista látványossága is lett. Itt rendezik meg minden évben a Fatemplom Fesztivált, melynek szintén Rátóti Zoltán volt a megálmodója.

 

Mokus 4Bones scaled 750x

Szirtes Edina Mókus és a 4 Bones

 

A fesztivál házigazdái: Rátóti Zoltán és Gryllus Dániel.

Részletes program és további információ: https://fatemplomfesztival.hu

A címlapfotón: Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és a Tükrös együttes