zenesz_logo.png




Sok év után tér vissza augusztus 6-án Budapestre a The Amity Affliction, az ausztrálok előtt az amerikai Emmure és a német Blacktoothed lép színpadra.

A rajongóival különösen szoros kapcsolatot ápoló ausztrál metalcore csapat ezúttal is az Akvárium klubban játszik, de most headlinerként, lejátszva az idén 10 éves Let The Ocean Take Me összes dalát.

A 2003-ban indult Amity Affliction-t középiskolai barátok alapították, akik közül – a tavasszal egészségügyi okokól néhány koncertet kihagyó – Ahren Stringer van még a csapatban, valamint az 1 évvel később csatlakozott énekes, Joel Birch. Más metalcore, post-hardcore csapatokhoz hasonlóan nekik is védjegyük a kemény zeneiség mellett Joel intenzív, de érzelmes éneke, valamint az emberi pszichével kapcsolatos, illetve a kortárs generációra is jellemző lelki traumák feldolgozása. 2023-as Not Without My Ghosts című lemezük az emberi pszichével kapcsolatos, illetve a kortárs generációra is jellemző lelki traumák, problémák feldolgozását állítják a középpontba: a dalokban az öngyilkosságról, a lőfegyverrel elkövetett erőszakos bűncselekményekről, a vallásról és a mentális betegségekről esik szó. A címadó dal klipje itt látható...

 

 

A kemény és valamelyest megosztó témák ellenére a zenekar legfontosabb küldetése maga a kapcsolódás, önmagunkkal és más emberekkel egyaránt. „Nem hiszem, hogy az emberek tényleg annyira különböznek egymástól a valóságban, ahogy azt a média próbálja beállítani” – mondta el Birch. – „Azt hiszem, hogy az a legfontosabb dolog, amit Ahren és én képesek voltunk a zenekarral elérni, hogy összehozzunk olyan embereket, akiknek talán hasonló érzéseik vannak. Ugyan a dalokat úgymond magamnak írom, de közben tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki átmegy bizonyos dolgokon, viszont talán nem mindenki képes ugyanúgy kifejezni az érzéseit ugyanebben a helyzetben.” A 43 éves zenésznél korábban bipoláris személyiségzavart állapítottak meg, és sajnos meg kellett már élnie közeli jóbarát öngyilkosságát is, ami mind megjelenik a dalokban, és egyben segít az énekesnek feldolgozni ezeket a kihívásokat, küzdelmeket.

 

 

A mostani turnén a 8 nagylemezt kiadott zenekar a 10 évvel ezelőtti albuma, a Let The Ocean Take Me összes dalát eljátssza majd, köztük a Don’t Lean On Me-t is.

 

 Emmure 1 700x

 

Az ausztrálok mellett érkezik még augusztus 6-án az amerikai Emmure: a 20 éve indult deathcore csapatot az alapító énekes, Frankie Palmeri a 2010-es évek közepén saját elképzelése szerint formálta át Joshua Travis gitárossal, és ezután adták ki a 2017-es Look At Yourself, majd a 2020-as Hindsight című lemezt. Egyik legutóbbi videójuk a Thunder Mouth

 

 

Palmeri hatásai között ott van Fred Durst és Jonathan Davis, de a zeneiséget még brutálisabb elődök is formálták, mint a Chimaira, a Fear Factory vagy a Hatebreed. A koncertek és a dalszövegek is orrbavágó, komplikációmentes élményt kínálnak, dühös és persze politikailag inkorrekt megnyilvánulásokkal.

 blacktoothed 750x

 

Az Akvárium Klubban a német Blacktoothed nyitja majd az estét, különleges, eklektikus zenével, ami természetesen kemény gitár riffekkel dolgozik, de a megidézett hatások között ott vannak a ’80-as évek shreddelős gitárszólói és a pop dallamok is. Friss, Hell’s Paradise című dalukban azonban inkább a brutálisabb hangzás felé fordultak, amiben sokat segített a Bite nevű német metalcore bandából kölcsönvett énekes, Felix Fröhlich betétje is. Nem is csoda, hogy most őket hívták meg az Amity Affliction elé. 

 

 

A CONCERTO Music bemutatja: European Summer Tour 24
2024. augusztus 6., kedd 19 óra
Budapest, Akvárium Klub
The Amity Affliction, Emmure, Blacktoothed koncertek
Belépő: normál elővételben 10.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft. Karzatjegyek 19.900 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu/
https://theamityaffliction.net/
https://www.emmurecult.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/3755372854734815

Címlapfotó: Tom Barnessmal