zenesz_logo.png
PLINI-t, az ausztrál gitáros, zeneszerzőt Steve Vai is méltatta, debütáló lemezét az egyik legjobb instrumentális gitárlemezként említve.

PLINI egy független szólóelőadó Sydneyből, Ausztráliából. PLINI egyszerre szerez zenét, gitározik, rögzít, producerkedik és menedzseli az instrumentális progresszív rock egyedi márkáját – mindezt a hálószobájából. A tehetséges srác zenéjét olyan nagyok is dicsérik, mint Steve Vai, aki a kritikusok által is elismert HANDMADE CITIES című debütáló albumát úgy jellemezte, mint „az egyik legjobb, előremutató, dallamos, ritmikailag és harmóniailag mély, a rock/metal instrumentális gitárlemezek evolúciója, amit valaha hallottam”. PLINI-t a Music Radar a „Világ jelenlegi legjobb prog gitárosa” címmel tüntette ki. A virtuóz gitárost augusztus 22-én mi is élőben hallhatjuk az A38 Hajón.

 

 

2017-ben és 2018-ban PLINI rendkívül sikeres headline turnékat indított Európában, az Egyesült Királyságban, Indiában, Észak-Amerikában és Ausztráliában. Ezek a turnék több tucatnyi teltházas koncertet hoztak számára a világ néhány ikonikus színpadán, köztük a Los Angeles-i Roxy Theatre-ben, a londoni Islington Assembly Hallban és a melbourne-i Corner Hotelben. Ezt követte a SUNHEAD EP megjelenése 2018 közepén, majd az ezt követő világkörüli turné Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában, Indiában és Ausztráliában.

 

Strandberg

Strandberg PLINI signature gitárok

 

Saját katalógusán kívül PLINI két jótékonysági kislemezt is kiadott: KO KI (2014) és EVERY PIECE MATTERS (2016) címen, amelyekkel több mint 10 000 dollárt gyűjtött a kambodzsai szegénységben élő közösségek számára menedéket és fenntartható lakhatást biztosító intézmények számára. PLINI-nek saját signature gitár modellje van a Strandberg Guitars-zal, de olyan neves cégekkel is együttműködik, mint a Yahama Music, a Dunlop, a D’Addario vagy a Fractal Audio.

A koncertre a jegyek a www.livenation.hu oldalon érhetők el.

https://www.facebook.com/Plini