zenesz_logo.png„Egy lemez sosincs kész, de mégis elégedettek vagyunk, mert jobbra sikerült, mint amiről valaha álmodni mertünk volna.”

Az Acid Empire egy hosszú utazás eredménye, amely körülbelül 18 évvel ezelőtt kezdődött, amire így emlékeznek a zenekar tagjai: „Amikor először találkoztunk, és rájöttünk, hogy osztozunk egy bizonyos lelkesedésben az erős üzenettel rendelkező zenék iránt. Azóta számos zenekarban játszottunk különböző barátokkal, akik segítettek minket zeneileg eljutni oda, ahol most tartunk. Ha egész dalok ragadnak a fejedben majdnem tíz évre, akkor vagy megőrülsz, vagy lemezt készítesz. Szerencsére ez utóbbit tettük, de az őrület már kezdett betörni, ami tulajdonképpen jót is tett a végeredménynek.”

 

AE live2 1200x

 

A banda egyik legfontosabb jellemzője, hogy minden szintetizátor hangot, szekvenszált analóg szintetizátorokon keresztül játszanak élőben, számítógép vagy backing track nélkül. Zenei stílusuk rap-metal bandák, mint Stuck Mojo, (HED) PE és Snot, és az industrial nagyságok, mint NIN, Marylin Manson, Rammstein keverékének mondható.

„Üzenetünk az igazságtalanságok, valamint a körülöttünk megfigyelt mohó, káros gyakorlatok ellen szól. Hiszünk abban, hogy nemzedékünk háborúja a korrupt világ és annak szörnyű hagyományai ellen folyik, melyek minden nap katasztrófákat okoznak néhány pszichopata kapzsisága miatt. Különösen az élelmiszer elosztásban, ahol több mint tízszer több állatot etetnek, mint az embert, miközben emberek millióit hagyják éhezni. Elég haragunk van feléjük ahhoz, hogy megtöltsünk néhány polcot lemezekkel, és nem hagyjuk abba a gyártást, különben megőrülnénk.”

 

 

A Trophy klipjének bemutatásával a lemez minden teljes számához létezik már videó, melyeket a zenekar YouTube csatornáján megtaláltok három videóklip, és három stúdió live videó formájában.

„A Trophy egy különleges darab, mivel kizárólag elektronikus számról van szó, melyben nagy segítségünkre volt Angliában élő producer társunk Turbók László. A képi világ és a szöveg, a vadászat és általában az állatok kihasználásának témakörét járja körbe, szimbolikus elemekkel ábrázolva annak abszurditását. Ahogy a vadász kamrájában gyűlnek a tetemek, lelkiismeretét úgy ássa egyre mélyebbre, nehogy szembe kelljen néznie vele.”

 

 

Feast lemez

„Egy lemez sosincs kész, de mégis elégedettek vagyunk, mert jobbra sikerült, mint amiről valaha álmodni mertünk volna. Ebben legnagyobb érdeme Turbók Laci barátunknak van, aki producerként és hangmérnökként vett részt a munkálatokban, de sok témát is írtunk vele együtt a lemezre. Temérdek időnk volt rá, mivel első lemez, így enyhén szólva nem siettük el a munkát, és mindent kellő részletességgel ki tudtunk dolgozni. A lemezhez nem pályáztunk pénzre, így nem volt hozzáférésünk drága stúdióhoz, vagy nagy költségvetésű videós csapathoz, viszont szorító időkeretek nélkül, szabadabban tudtunk alkotni és elveszni a részletekben. Szövegileg is sokat fejlődtünk az előző zenekarunkhoz képest. Egyrészt témákban, mert a személyes vívódások helyett, ezúttal mindenkit érintő súlyos problémákról van szó, melyek többek számára átélhetőek.”

 

 

Horrified videóklip: https://youtu.be/DJ5K0YUBXVc
Facebook: https://www.facebook.com/AcidEmpireBand
Instagram: https://www.instagram.com/acidempireband/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXxFyePlpSBVncNLIls-bJg

Közelgő koncertek:

Május 11. Dunaszerdahely Soul Hunter -  Omega Diatribe, Devoid https://fb.me/e/3SOr9ZBS1
Május 23. BP Gödör -  Perfect PIll, Bull Ball https://fb.me/e/8N68CRMfB
Július 26. Veszprém,  Terem - Unlock Fest https://fb.me/e/8rC5yz0Ik

Acid Empire  

Kósa Dániel - Vocals / Synths
Turbók Gergely - Bass
Farkas Ádám – Guitar
Wagner Zoltán – Drums