zenesz_logo.png2024. június 8. szombat 20:00 (esőnap: június 9.) Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház első alkalommal rendezi meg a JAZZ és BOR Ünnepe Fesztivált. A hétvége alkalmával a szombat esti nagykoncert mellett június 7-én péntek késő délutántól és a szombati nap folyamán kisebb koncertekkel, hangulatos zenékkel is várjuk a közönséget színházunk Kerengőjében a Víztorony lábánál. A fesztivál ideje alatt a magyar jazz világ fiatal tehetségeiből alakult formációk és a Jazz Showcase győztesei lépnek fel, mutatkoznak be a közönség előtt. A kiváló zenészek, dallamok mellé természetesen finom hazai borok is járnak.

Fiatal kiemelkedő tehetségű zenekarok koncertje a Kerengőben:

  • Kriszta La Vista
  • Grace & Gravy (Jazz Showcase díjazott)
  • Emingó (Jazz Showcase díjazott)
  • Oláh Kálmán Next Generation Trió
  • Horváth Szabolcs Quartet (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszak növendékei)
  • Orbay Lilla Quintet (a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszak növendékei)
  • Horváth Balázs trió – Hárs Róza ének

 

 

Az eseményen Magyarország hat borrégiójából, több borászat is mutatkozik majd és kínálja kostólóra borait. Azok számára, akik még jobban elmerülnének a borok világában lehetőség lesz kislétszámú borkostolón való részvételre is VIP teraszunkon. A borok mellé természetesen borkorcsolyákból és sajtkülönlegességekből sem lesz hiány a fesztiválon!

 

Hot Jazz Band 750x

Hot Jazz Band

A Magyar Jazz Szövetség gálaműsorán több, mint 50 kiváló magyar jazz zenész lép színpadra olyan formációkkal, mint a Hot Jazz Band, a Budapest Ragtime Band vagy a BJC Big Band. Az esemény színvonalát ismert vendég szólisták is emelik, mint például a világhírű szaxofonos Tony Lakatos és a montreux-i versenygyőztes énekesnő Szőke Nikoletta, vagy a Magyar Jazz Tiszteletbeli Nagykövete Borlai Gergő.

 

Borlai Gergő 750x

Borlai Gergő

 

Jegyvásárlás és további részletek: 
https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/jazz-es-bor-unnepe-fesztival-a-margitszigeti-szabadteri-szinhazban/