zenesz_logo.pngAz ausztrál progresszív metal banda januárban megjelent Charcoal Grace című lemezével turnézik idén tavasszal Európában.

Magyarországra május 18-án vágtáznak be, hogy az Analog Music Hallban is bemutassák az új anyagot.

A Caligula’s Horse dinamikusan szárnyaló hangzásukról, bonyolult dallamaikról ismert. A progresszív metal lovasai 2011-ben alapították meg a Caligula’s Horse-t. A zenekar nevét Caligula római császár értékes tulajdonáról, Incitatusról kapta a nevét, a csapat egyik alapítója, Jim Grey ugyanis ókori történelmet és klasszikus nyelveket tanult az egyetemen, innen jött az inspiráció. A kezdetben csak kéttagú, Grey és Sam Vallen alkotta zenekar 2011-ben jelentette meg bemutatkozó lemezét, a kezdeti sikerek után döntöttek úgy, hogy új tagokat keresnek, hogy élőben is előadhassák dalaikat. A zenekar az elmúlt években öt nagylemezt jelentetett meg, most pedig január 26-án érkezett új, Charcoal Grace című anyaguk, amellyel májusban 17 napos európai turnéra indulnak. Az albumot 2024 egyik legjobb prog metal albumaként aposztrofálta a Guitar World, a lemezről eddig bemutatott három szám, a The World Breathes With Me, a Golem és a The Stormchaser kapcsán pedig jó eséllyel igazat adhatunk a magazinnak.

 

 

A zenekar korábbi, színes és érzelmes kiadványaikkal megszerettette magát a közönséggel szerte a világon, most pedig ismét a magyar rajongókon lesz a sor május 18-án, az Analog Music Hallban.

A jegyvásárlás a www.livenation.hu oldalon
https://www.facebook.com/caligulashorseband