zenesz_logo.pngAmanna a szélesebb közönség által kedvelt pop stílust képviseli, ötvözve a balkán reggaeton és az electro poppal, de a rap műfajban is kipróbálta magát.

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legfrissebb megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel. Sok zenei váltást használ, ami megjeleníti az emberben ilyenkor lejátszódó hullámzó érzelmeket. A zene izgalmas keveredése az orientális reggaetonnak és az electro popnak.

Amanna legelső szóló dala 2015-ben jelent meg, azóta, kipróbálta magát számos film- reklám- és sorozatzenében, emellett jelentek meg saját dalok is, illetve közreműködésekben is része volt. A szélesebb közönség által kedvelt pop stílust képviseli, ötvözve a balkán reggaeton és az electro poppal, de a rap műfajban is kipróbálta magát. Dalai szöveg centrikusak, korosztályát foglalkoztató kérdéseket érintenek. Az Amanna projekt 2023-ban született meg, célja, hogy saját, egyedi zeneiséget és látásmódot közvetítsen.

„Sokan ragadtunk már megromlott rossz kapcsolatba. Sok nő és férfi él elnyomó, mérgező társ mellett, és míg ezt nem ismerjük fel, sajnos természetesnek vesszük és elhisszük, hogy mi ezt érdemeljük. Holott mindenki megérdemli a szeretetet, figyelmet és támogatást. Van, hogy túl sok idő kell hozzá, de amikor felismerjük, erősnek kell lennünk és lépnünk kell. Ilyenkor gyakran azt érezzük senki nem ért meg. Pedig épp ellenkezőleg, igen is tudunk, kell egymásnak segítenünk! Nincs könnyű szakítás. Ez egy folyamat, ez egy kudarc élmény, és végig kell mennünk a folyamaton, lépésről lépésre. Ilyenkor lehetünk dühösek, szomorúak, magányosak, elveszettek, majd idővel erősek, magabiztosak és függetlenek. A dal erről a folyamatról szól, ahogy a való életben is, a dalban is megjelenik a belső vívódás.

Célom volt, hogy valóságos, tapintható, átélhető legyen a dal. Azt szerettem volna leírni, amit én tapasztaltam. Valós helyzetet, valós érzelmet mondok el benne. Azt gondolom, hogy a gyógyulás mindig egy drasztikus és nehéz lépéssel kezdődik, majd idővel rájövünk, hogy a sok fájdalom egy tanítás a nagyobb jóért. Senki sem hibátlan, ahogy én sem, ezt a dalban is vállalom, őszinte akartam lenni, mert úgy gondolom ezzel lehet kapcsolódni. Ez a dal számomra egy önvigasztalás szakítás után” – mesélte a Valamiér’ c. dalról Amanna.

 

 

„A dal zenei producere Csont István zeneszerző. Közösen készítjük a dalokat, álltalában teljes egyetértésben. István számos műfajban jártas, így könnyű vele a közös munka, hiszen bármilyen ötletemet könnyen tudja megvalósítani az otthoni stúdiónkban, ahol születnek a dalok. Nagyon inspiráló, hogy bármikor eszembe jut valami, szinte azonnal neki tudunk ülni és alkotni. A Valamiér’ c. dal is gyorsan megszületett, a szöveg szinte magától íródott, és a zenei alap annyira adta magát. Mindketten éreztük, hogy ennek a dalnak erre a zenei világra van szüksége, hogy kiteljesedjen” – folytatta Amanna.

„Nagyon sok dallal készülök 2024-re. Amit tőlem várhat a közönség az továbbra is a személyes hangvétel, őszinteség. Szeretnék minél több helyre eljutni ország szerte, és remélem dalaim vígaszt vagy épp örömöt tudnak hozni a hétköznapokba.”

LINKEK:

https://www.facebook.com/AmannaMusic/
https://www.instagram.com/amannamusic/
https://www.tiktok.com/@amannamusic
https://open.spotify.com/artist/54wEXl1f4JkIWqUdWOodxJ