zenesz_logo.pngCsordás Gábor zongorista az eddigi legnagyobb magyar érintettségű ázsiai jazz-turnéra indult.

Csordás Gábor Swansong triója április 15-27 között Kínában és Japánban összesen kilenc koncerten lép fel. Többek között a nagy presztízzsel bíró pekingi és sanghaji Blue Note klubokban is. Míg Japánban már 2019-ben négy városban turnézott a zenekar, Kínába most érkeznek első alkalommal. A zenekar saját szerzeményeket játszik, melyek a modern európai jazz műfajába sorolhatóak.

A trió 2010-ben alakult Berlinben, az eredeti felállásban a tokiói Noriaki Hosoya basszusgitározott és Andrea Zuliani dobolt, őt váltotta a Washington D.C.-ből származó Marty Risemberg. Két stúdió- és egy koncertlemezük jelent meg a Hunnia Records gondozásában, a bemutatkozó, Swansong című albumuk DSD kiadását az év albumának jelölték a NativeDSD.com-on. 2023-ban felléptek a Budapest Jazz Fesztiválon.

 

 

„Kiválóan megkomponált dalok, melyek dallamos ötletekre épülnek” - így ír az olasz Il popolo del Blues jazzmagazin a Swansong első lemezéről. Noriaki és Gábor egyenlő arányban szerzik a trió zenéjét, amely erőteljesen kötődik az európai zenei hagyományokhoz, de közben hordozza a három kontinensről származó három tag zenei kultúrájának különbözőségeit is.

Linkek:

https://bit.ly/swansongtrio
https://gaborcsordas.com
https://instagram.com/gcsordas
http://www.facebook.com/gaborcsordasmusic